Argint olimpic pentru România! Ana Maria Popescu a câștigat în proba individuală feminină de spadă

  de Special Arad | 25 July 2021, 11:07 AM | Sport

  0

  (foto: 10tv.md, captură video)

  Ana Maria Popescu (Brânză) a câștigat, sâmbătă, medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în proba individuală feminină de spadă, după o confruntare foarte strânsă în finala jucată cu chinezoaica Sun Yiwen, informează G4Media.ro.

  Meciul a luat sfârșit în minutul de prelungire, prin „tușa de aur”, după un scor de 10-10 în finalul celor trei reprize de câte 3 minute, relatează aceeaşi sursă.

  Prin acest rezultat, spadasina a obţinut prima medalie a lotului olimpic al României la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

  Ana Maria Popescu a câștigat în cei 21 de ani de carieră 2 medalii olimpice, 11 medalii mondiale și 18 medalii europene.

  Ea a fost declarată de 3 ori cea mai bună spadasină din lume (2008, 2009 și 2013). A luat medalia de aur la Olimpiada de la Rio, din 2016 și medalie de argint la Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008.

  Ana este dublă campioană Mondială, în 2010 și 2011 și de 7 ori campioană europeană, atât la individual cât și pe echipe.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.