duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Toate locurile de la ATI din Arad pentru pacienți Covid sunt ocupate. Unde mai sunt locuri în țară

  de Special Arad | 22 septembrie 2021, 2:33 PM | Recomandările editorilor | Sănătate

  0

  În data de 22 septembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1163 paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. De asemenea, 1037 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

  La nivel național sunt libere 32 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București sunt 5 paturi libere la acest moment. La Arad, locurile sunt toate ocupate.

  Se lucrează pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.
  Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.
  *
  Situație paturi ATI destinate pacienților de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate:
  Bihor – 2
  Brașov -2
  București – 5
  Constanța- 2
  Hunedoara – 3
  Ialomița – 4
  Satu Mare – 1
  Sibiu – 4
  Tulcea – 1
  Vrancea – 8

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.