miercuri, 21 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Tinerii care au încercat să incendieze o casă la Șofronea, judecați pentru tentativă la omor calificat

  de Ioana Costaș | 7 decembrie 2023, 1:22 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Tinerii care au încercat să dea foc unei case din Șofronea în timp ce în interiorul acesteia se afla o familie cu doi copii minori au fost trimiși în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad. Doi dintre cei patru tineri sunt acuzați de tentativă la omor calificat și distrugere, în timp ce ceilalți doi sunt trimiși în judecată pentru distrugere și complicitate la distrugere.

  Prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad din data de 23 noiembrie s-a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpaţilor L.A.M. şi R.F.D. pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor calificat și distrugere, precum şi a inculpatului R.C.T. pentru săvârşirea infracțiunii de distrugere, respectiv a inculpatului V.E. pentru săvârşirea infracțiunii de complicitate la distrugere.

  În data de 7 noiembrie inculpaţii L A.M., R.F.D. şi R.C.T., au incendiat o cameră din locuinţa din localitatea Şofronea, județul Arad, în care se aflau persoanele vătămate S.B.D. şi S.A.A., împreună cu cei doi copii minori, aruncând cu sticle confecţionate tip cocktail Molotov, având drept consecinţă distrugerea unei părţi a faţadei casei, dar şi a mobilierului şi a celorlalte bunuri aflate în cameră, cu intenţia indirectă de a pune în pericol viaţa persoanelor vătămate şi a minorilor, cu privire la care ştiau că se află în interior. Inculpaţii au fost transportaţi la locuinţa persoanei vătămate de către inculpatul V.E.. Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare către Tribunalul Arad”, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

  Doi dintre cei patru tineri care au încercat să dea foc casei, cu ajutorul unor cocktail-uri Molotov, sunt vechi cunoștințe ale polițiștilor, iar cel de-al treilea s-a aflat, până de curând, sub control judiciar, într-un dosar în care a fost trimis în judecată pentru instigare la lovire și alte violențe, însă procesul a încetat după ce victima și-a retras plângerea.

  Unul dintre cei trei tineri a fost prins în anul 2020 cu droguri asupra sa și pentru că era minor la data comiterii faptei i-a fost aplicată o măsură educativă a supravegherii pe perioadă de 5 luni pentru trafic de droguri de risc și mare risc, în speță cannabis și MDMA.

  Cel de-al doilea tânăr a fost condamnat – în baza unui acord de recunoaștere a vinovăției – la începutul acestui an, în luna februarie, la 1 an și 11 luni închisoare cu suspendare pentru trafic de droguri de mare risc.

  Cel de-al treilea tânăr a fost trimis în judecată pentru instigare la lovire și alte violențe, însă procesul a încetat după ce victima și-a retras plângerea. Este vorba despre bărbatul care a filmat bătaia pe care o minoră de 15 ani, elevă la UCECOM, o primește de la o colegă de școală, în vârstă de 17 ani, aceasta din urmă fiind fiica concubinei tânărului. Bătaia a avut loc anul trecut în luna septembrie, la locuința agresoarei. Imaginile filmate de tânăr au fost răspândite de agresoare colegilor de liceu, înregistrarea în care minora de 15 ani este pusă la pământ și lovită cu pumnii și picioarele, ajungând în cele din urmă la presă.

  Motivul pentru care fata de 15 ani a primit bătaie, potrivit declarației acesteia, este că a refuzat să întrețină relații sexuale cu cel care filmase scena bătăii.

  Citește și: Arad: I-au aruncat cocktail-uri Molotov în dormitor. Patru tineri au fost arestați preventiv

  Citește și: Incendierea de la Șofronea: Cine sunt făptașii și ce au găsit polițiștii asupra lor, dar și acasă la ei

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.