sâmbãtã, 13 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Incendierea de la Șofronea: Cine sunt făptașii și ce au găsit polițiștii asupra lor, dar și acasă la ei

  de Ioana Costaș | 13 noiembrie 2023, 3:23 PM | Știri Arad | Topic special

  0

  Doi dintre cei patru tineri care au încercat să dea foc unei case în comuna Șofronea, săptămâna trecută, cu ajutorul unor cocktail-uri Molotov, sunt vechi cunoștințe ale polițiștilor antidrog, iar cel de-al treilea s-a aflat, până de curând, sub control judiciar, într-un dosar în care este judecat pentru lovire și alte violențe. Vom detalia în cele ce urmează cine sunt cei trei, însă înainte de acest lucru trebuie să menționăm faptul că în momentul în care cei patru au fost ridicați de acasă de către polițiști, aceștia din urmă ar fi găsit cannabis la domiciliul unuia dintre dintre tineri. Mai mult de atât, asupra altuia dintre cei patru ar fi fost găsit, de asemenea, cannabis.

  În aceste condiții, cei doi tineri vor fi cercetați și pentru drogurile găsite.

  Revenind însă la cei trei tineri certați cu legea, unul dintre ei, deoarece era minor la data comiterii faptei (n.r. anul 2020), i-a fost aplicată o măsură educativă a supravegherii pe perioadă de 5 luni pentru trafic de droguri de risc și mare risc, în speță cannabis și MDMA.

  Aplică inculpatului minor Lupşea Alexandru Mihai măsura educativă a supravegherii pe o perioadă de 5 luni, sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Arad, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc şi mare risc. Obligă pe minor să nu depăşească, fără acordul Serviciului de Probaţiune Arad limita teritorială a României, şi să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Arad, la datele fixate de acesta. Atrage atenţia minorului asupra dispoziţiilor privind prelungirea sau înlocuirea măsurii educative cu o altă măsură educativă neprivativă de libertate, în cazul în care nu respectă, cu rea credinţă, condiţiile de executare sau obligaţiile impuse.

  Confiscă, în vederea distrugerii, următoarele cantităţi: 1,3947 grame cannabis rămasă în urma analizelor de laborator; 3 comprimate care conţin 3,4 MDMA şi 0,5499 grame de substanţă pulverulentă care conţine 3,4 MDMA rămase în urma analizelor de laborator; 8,97 grame cannabis, 12,89 grame cannabis, 52,25 grame fragmente din plante cannabis precum şi un cântar electronic în care s-a pus în evidenţă THC şi 2 dispozitive de mărunţire de tip râşniţe în care s-a pus în evidenţă THC. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din 10.12.2020”, se arată pe portal.just.ro, în soluția pe scurt a Tribunalului Arad.

  Cel de-al doilea tânăr a fost condamnat – în baza unui acord de recunoaștere a vinovăției – la începutul acestui an, în luna februarie, la 1 an și 11 luni închisoare cu suspendare pentru trafic de droguri de mare risc.

  Admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat la data de 4 ianuarie 2023 între procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad şi inculpatul Rădulescu Florin Dean. Condamnă pe inculpatul Rădulescu Florin Dean, la pedeapsa de 1 an şi 10 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc. Condamnă pe inculpatul Rădulescu Florin Dean la pedeapsa de 3 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, fără drept, fără a deţine autorizaţiile necesare. Contopeşte pedepsele principale şi îi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, şi anume aceea de 1 an și 10 luni închisoare, pe care o sporeşte cu 1 lună închisoare (1/3 din cealaltă pedeapsă), rezultând pedeapsa finală de 1 an şi 11 luni închisoare.

  Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani. Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul este obligat să presteze 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Consiliului Local Arad sau în cadrul unei alte unităţi stabilite de Serviciul de Probaţiune Arad. I se atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 Cod penal, privind revocarea executării pedepsei sub supraveghere, în cazul săvârşirii unei noi infracţiuni în termenul de supraveghere sau în cazul neîndeplinirii cu rea-credinţă a măsurilor de supraveghere instituite ori a obligaţiilor impuse. Pronunţată azi, 27 februarie 2023”, potrivit soluției pe scurt a Tribunalului Arad

  Cel de-al treilea tânăr este judecat pentru lovire și alte violențe, procesul său fiind pe rolul Judecătoriei Arad. În fapt, tânărul se numește Cristian Teodor Raicu și este cel care a filmat bătaia pe care o minoră de 15 ani, elevă la UCECOM, o primește de la o colegă de școală, în vârstă de 17 ani, aceasta din urmă fiind fiica iubitei tânărului. Bătaia a avut loc în luna septembrie 2022, în locuința agresoarei. Imaginile filmate de tânărul au fost răspândite de agresoare colegilor de liceu, înregistrarea în care minora de 15 ani este pusă la pământ și lovită cu pumnii și picioarele, ajungând în cele din urmă la presă.

  Citește și: Începe judecata în cazul elevei de la UCECOM, bătută de o colegă

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.