sâmbãtã, 13 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Arad: I-au aruncat cocktail-uri Molotov în dormitor. Patru tineri au fost arestați preventiv

  de Ioana Costaș | 9 noiembrie 2023, 7:37 PM | Știri Arad | Topic special

  1

  Patru tineri cu vârste cuprinse între 18 și 22 de ani au aruncat cocktail-uri Molotov într-o casă din localitatea Șofronea, unele ajungând în dormitor – după ce anterior a fost spart geamul camerei cu o piatră – totul petrecându-se în noaptea de 6 spre 7 noiembrie. A doua zi, cei patru – toți din Arad – au fost arestați preventiv, iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad a declinat dosarul către Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad după ce s-a extins urmărirea penală cu privire la infracțiunea de tentativă la omor calificat, pe lângă cea de distrugere.

  Se pare că totul ar fi pornit de la un scuter pe care partea vătămată ar fi vândut-o unuia dintre tineri cu suma de 4.500 de lei. Acesta a reclamat – la scurt timp după achiziționare – că scuterul este stricat, că nu mai funcționează cum trebuie, cerându-și banii înapoi, însă vânzătorul nici nu a vrut să audă așa ceva, susținând că scuterul ar fi fost stricat intenționat.

  Așa că în noaptea de 6 spre 7 noiembrie, cel care cumpărase scuterul, împreună cu alți doi tineri, ar fi pus mâna pe câteva sticle în care ar fi turnat motorină, s-ar fi deplasat la locuința din Șofronea a celui care îi vânduse scuterul, ar fi spart geamul uneia dintre camere cu o piatră, ar fi aprins motorina și ar fi aruncat sticlele pe fațada casei și în interiorul acesteia.

  Din fericire, motorina a făcut mai mult fum decât foc, proprietarul reacționând imediat, astfel că pagubele au fost limitate rapid. Tinerii nu ar fi apucat să arunce întreg arsenalul de sticle pe care îl aduseseră cu ei deoarece proprietarul casei a ieșit afară și a început să fugă după ei.

  Iată ce precizări a adus Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad cu privire la acest caz: „Prin ordonanța organelor de cercetare penală din data de 07.11.2023, s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere. Prin ordonanţa din data de 07.11.2023, confirmată de procuror, organele de cercetare penală au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de faţă de numiţii L.A.M, R.F.D., V.E, R.C.T., pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere.

  La data de 07.11.2023 a fost pusă în mişcare acţiunea penală, pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere. În fapt în sarcina inculpaţilor s-a reţinut că în data de 07.11.2023, în jurul orei 03:00, inculpaţii s-au deplasat, cu autoturismul condus de numitul V.E, la adresa persoanei vătămate S.B.D, iar inculpaţii L.A.M, R.F.D şi R.C.T, după ce anterior au spart geamul locuinţei cu o piatră, au aruncat mai multe obiecte explozive artizanale (cocktail Molotov) în interiorul dormitorului şi pe faţada casei.

  La data de 08.11.2023, în cauză a fost formulată o propunere de luare a măsurii arestului preventiv faţă de inculpaţi, propunere ce a fost admisă de Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Arad, dispunându-se arestarea preventivă a acestora pe o durată de 30 zile. Prin ordonanţa din data de 09.11.2023, s-a dispus extinderea urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor calificat şi s-a dispus declinarea dosarului către Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad”.

  Judecătoria Arad a admis propunerea de arestarea a celor patru – Lupşea Alexandru Mihai, Rădulescu Florin Dean, Vîţ Eduard, Raicu Cristian Teodor – potrivit portal.just.ro.

  Citește și: Tentativă de omor la Șiria. Înjunghiat din cauza unei datorii

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Asta e România „educată” !
   .
   Ăștia sunt „cei 7 ani de-acasă”!
   .
   Asta e „să nu stresăm sau să pedepsim copilul; să lăsam totul după ei și să lăsăm să-i crească și să-i educe Strada”.
   .
   Ăsta ne e viitorul… 😭
   Uitați-vă bine la ei!

   +17 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.