joi, 29 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Procesul bătăușei de la UCECOM e la final. Fata de 15 ani, bătută pentru că a refuzat să întrețină relații sexuale cu concubinul mamei autoarei, și-a retras plângerea

  de Ioana Costaș | 5 decembrie 2023, 9:18 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  6

  Motivul pentru care o fată de 15 ani  a fost lovită cu pumnii în cap și călcată în picioare de colega ei de școală de la UCECOM este pentru că a refuzat să întrețină relații sexuale cu bărbatul (concubinul mamei bătăușei) care a înregistrat scenele violente. Faptele reprobabile a celor doi – agresoarea de 17 ani și concubinul mamei sale, un bărbat de 28 de ani, la data comiterii faptei – vor rămâne, cel mai probabil, nepedepsite. Și asta pentru că fata de 15 ani și-a retras plângerea, iar procesul penal care îi viza pe cei doi a încetat.

  Sentința nu este, totuși, definitivă.

  Mai mult de atât, minora care a primit pumni și picioare în cap și pe întreg corpul trebuie să achite 1.000 de lei cheltuieli judiciare, în condițiile în care fata – a cărei mama este imobilizată la pat, tatăl copilei fiind decedat –  a mers acasă la agresoare pentru că aceasta din urmă a spus că îi va da haine pentru a le purta. Așadar, situația materială a victimei este una aparte.

  Bătaia a avut loc în luna septembrie 2022, iar la momentul la care imaginile au ajuns în presă nu s-a cunoscut motivul violenței extreme de care a dat dovadă fata de 17 ani. Și așa, cu greu a ajuns cazul în atenția organelor abilitate, iar pentru lentoarea de care au dat dovadă, șeful Biroului Ordine Publică – care era împuternicit pe funcție – a fost schimbat.

  La o săptămână după ce Poliția aflase de bătaie, în speță nu s-a luat nicio măsură, adolescenta violentă și concubinul mamei sale nu fuseseră audiați.

  Imaginile filmate de bărbatul de 28 de ani au ajuns și la presă, iar după aceea lucrurile s-au mișcat. Cei doi, agresoarea și bărbatul de 28 de ani au fost audiați și reținuți, ulterior fiind plasați sub măsura preventivă a controlului judiciar.

  Bătaia a avut loc în locuința fetei de 17 ani (n.r. la data comiterii bătăii), iar victima – minora de 15 ani – fusese atrasă acolo sub pretextul că cea care îi era colegă de școală avea să îi ofere haine – așa cum o mai făcuse în trecut. Însă odată ajunsă acolo, copila a sfârșit sub un potop de pumni în cap. Agresoarea nu s-a limitat doar la a da pumni în cap, ci a pus-o pe colega ei în genunchi, apoi a trântit-o la podea și a început să o lovească cu picioarele, iar la un moment dat a călcat-o – la propriu – în picioare.

  Dialogul care însoțește loviturile agresoarei sunt de necrezut, totul în timp ce fata de 15 ani cere să nu mai fie lovită: „ „Nu mai da așa! Mă omori! Te rog nu mai da, că mă omori așa!”, o imploră victima pe bătăușă. Însă aceasta nu cedează: „Și ce dacă te omor? Intru la pușcărie pentru tine, mă, zdreanțo! Pune-te în genunchi! Acuma!”. „Vezi că am fost bună cu tine până acuma. Mă p*ș pe tine și îți dau foc”. Crezi că ești la tine, la Periam, în satul tău?”.

  „Pe ăia trei dacă îi dai în gât o să ai de-a face cu mine, fată!”, mai amenință agresoarea. Nu este cunoscut niciun detaliu vizavi de identitatea celor trei și nici ce legătură ar putea avea aceștia cu victima.

  Pe video poate fi auzită și vocea bărbatului de 28 de ani, cel care filmează: „Ai venit în casa asta, ai dormit în casa asta, ai mâncat în casa asta și acuma faci figuri?!”.

  Bătută și călcată în picioare pentru că refuzat să întrețină relații sexuale

  Potrivit rejust.ro, în cuprinsul actului de sesizare a instanței se arată că fata de 15 ani, în timp ce se afla la domiciliul colegei sale, a fost lovită cu palmele şi pumnii, apoi trasă de păr, izbită cu capul de sobă, trântită la sol şi ulterior lovită cu picioarele de bătăușă, în timp ce aceasta din urmă era instigată şi susţinută moral de către concubinul mamei sale, care a filmat agresiunea.

  Fata bătută a declarat că motivul pentru care s-a iscat conflictul a fost din cauză că bărbatul de 28 de ani i-a cerut să întreţină relaţii sexuale cu el în contul unei datorii în valoare de 200 de lei pe care o avea la el, deoarece a adus-o de două ori cu maşina la locuinţa ei din localitatea Periam. Copila l-a refuzat, motiv pentru care el a instigat-o pe fiica iubitei sale să o lovească.

  Agresoarea a recunoscut – cu ocazia audierii – fapta săvârşită, arătând că a bătut-o pe colega ei de școală deoarece aceasta i-a zis mamei sale că a dus-o la băieţi şi a drogat-o. Acest lucru ar putea avea legătură cu amenințarea bătăușei: „Pe ăia trei dacă îi dai în gât o să ai de-a face cu mine, fată!”.

  Adolescenta a mai arătat că iubitul mamei sale a instigat-o să o lovească pe fata de 15 ani şi că bărbatul era supărat la rândul lui pe minoră pentru că aceasta nu dorea să întreţină relaţii sexuale cu el.

  Cu ocazia audierii, bărbatul nu a dorit să dea o declaraţie, rezervându-şi dreptul la tăcere.

  Sentința Judecătoriei Arad, în cazul fetei de la UCECOM, nu este definitivă

  „Încetează procesul penal pornit împotriva inculpatei B.A.T. pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe ca urmare a retragerii plângerii prealabile către persoana vătămată G.A.G. Încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului Raicu Cristian Teodor pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la lovire sau alte violenţe ca urmare a retragerii plângerii prealabile către persoana vătămată. Ia act că persoana vătămată nu s-a constituit parte civilă în procesul penal.

  Obligă persoana vătămată la plata către stat a sumei de 1.000 lei, reprezentând cheltuieli judiciare (din care suma de 500 lei în cursul urmăririi penale, iar diferenţa în faza de judecată). Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare pentru părţi şi procuror. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor şi procurorului prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, data de 24.11.2023”, se arată în soluția pe scurt a Judecătoriei Arad.

  Citește și: Bătaia elevei de la UCECOM așteaptă să ajungă la judecată

  Citește și: Începe judecata în cazul elevei de la UCECOM, bătută de o colegă

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Dacă a fost sesizare din oficiu de ce mai e nevoie de plângere?
   Rușine justiției de tinichea din România!
   Fapta e faptă indiferent de alte înțelegeri.
   Au făcut o legislație trunchiata care favorizează infractorii cu posibilități materiale care cumpără tăcerea victimelor profitând de sărăcia din România.
   A beneficiat victima de un avocat din oficiu?de consiliere juridica? Putea obține în civil daune morale de sute de mii de euro nu mărunțișul care probabil ia fost promis.
   Un stat slab care protejează infractorii.

   +46 voturi
   +1
   -1
  2. Mi-e sila și rușine că trăiesc în tara care are asemenea autorități și justiție. Fete de 16 ani înjunghie pedagogul in fata oamenilor, hoții și evazioniștii se muta in Italia sau fug in Germania, cocktail urî Molotov sunt aruncate în case, românii se înjură că birjarii in comentarii, urandu-se între ei mai mult ca orice, Copii care sunt agresați fizic sau sexual si nimeni nu ia atitudine, politicul care se ingrasa ca porcul infruptandu-se din buget dau din bani europeni, un președinte molâu care e doar onotific nefacand nimic pt tara, ba cumparandu-si șase case „din salar pus deoparte” și îndemnând românii să facă la fel. Tara in care asfaltul costa cât aurul dar se decopertează după un an. Tara unde poliția locală se lauda trimestrial cu cerșetorii și aurolacii identificați și amendați, dar care se înmulțesc exponențial pe străzile fiecărui oras din indolenta autorităților. Tara in care mai sunt câțiva oameni demni și cinstiți care încearcă să supraviețuiesca într-o mare de hoți, spagari și miserupiști. Fiecare e pt el. Poate sa moară vecinul și capra sa că noi vom posta pe Facebook poze cu mortul înainte de a suna la 112,. #Like#Romania

   +8 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.