marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  The New York Times, despre filmul românesc „Aferim!”: „Trebuia să fie inclus între nominalizații la Oscarul pentru film străin”

  de - | 24 ianuarie 2016, 4:59 PM | Film | Recomandările editorilor

  0

  Prestigioasa publicație The New York Times a publicat un articol în care elogiază filmul românesc „Aferim!”, în regia lui Radu Jude. Aceștia spun că pelicula ar fi trebuit inclusă pe lista nominalizaților la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin.

  „Mai aveți nevoie de un motiv pentru a fi supărați din cauza nominalizărilor la Oscar? Iată unul – «Aferim!», de Radu Jude. Este un lungmetraj de epocă amuzant și brutal, cu o doză de contemporan. Propus oficial să reprezinte România la categoria cel mai bun film într-o limbă străină, nu a fost inclus în lista celor cinci nominalizări. Filmul este o viziune neînfricată asupra trecutului, care scoate la iveală cruzimea și prejudecățile ascunse sub aparențe”, își încep cei de la NYT cronica.

  Aceiași critici spun că România a fost neîndreptățită de-a lungul timpului în materie de filme, dând exemplul filmului „Comoara”, al lui Corneliu Porumboiu.

  Cronica publicată de New York Times, semnată de A. O. Scott, amintește prestația actorului Teodor Corban, despre care se spune că are ceva din carisma dură a lui Anthony Quinn și puțin din excentricitatea, libertatea de interpretare și umorul pe care John Wayne le-a adus în ultimele westernuri ale sale.

  Sursa: Metropotam

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.