marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Gala Premiilor Gopo 2016: „Aferim!” – cel mai bun film!

  de Special Arad | 29 martie 2016, 8:31 AM | Cultură | Film

  0

  Pelicula ”Aferim!”, de Radu Jude, a câştigat trofeul pentru cel mai bun film, luni seară, la cea de-a zecea ediţie a Galei Premiilor Gopo, care s-a desfăşurat la Teatrul Naţional Bucureşti, transmite news.ro.

  La categoria ”cel mai bun film” au fost nominalizate producţiile ”Aferim!” (România – Bulgaria – Cehia), de Radu Jude, ”Bucureşti Nonstop” (România), de Dan Chişu, ”Comoara” (România – Franţa), de Corneliu Porumboiu,  ”De ce eu?” (România – Bulgaria – Ungaria), de Tudor Giurgiu, şi ”Un etaj mai jos” (România – Franţa – Suedia – Germania), de Radu Muntean. Oana Pellea a înmânat premiul producătorului Ada Solomon, care a mulţumit celor care au votat pentru premiile Gopo.

  La categoria ”cel mai bun regizor” au fost nominalizaţi Dan Chişu, pentru ”Bucureşti Nonstop”, Tudor Giurgiu, pentru ”De ce eu?”, Radu Jude, pentru ”Aferim!”, Radu Muntean, pentru ”Un etaj mai jos”, şi Corneliu Porumboiu, pentru ”Comoara”. Trofeul a fost ridicat de producătorul Ada Solomon.

  La categoria ”cel mai bun actor în rol principal” au fost nominalizaţi Teodor Corban, pentru rolul Costandin din filmul ”Aferim!”, de Radu Jude, Gheorghe Ifrim, pentru rolul Achim din ”Bucureşti Nonstop”, de Dan Chişu, Emilian Oprea, pentru rolul Cristian Panduru din ”De ce eu?”, de Tudor Giurgiu, Alexandru Papadopol, pentru rolul Robert din ”Acasă la tata”, de Andrei Cohn, şi Cuzin Toma, pentru rolul Costi din ”Comoara”, de Corneliu Porumboiu. Trofeul a fost înmânat de Ada Condeescu şi Levente Molnar.

  Gala Premiilor Gopo a fost prezentată de actorul Alexandru Bogdan şi transmisă în direct pe TVR 2, TVR HD şi Radio România Cultural.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.