marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  FOCUS pe regizorul Radu Jude: „Aferim!” și „Inimi Cicatrizate” la Cinema Arta!

  de Tomck@t | 19 martie 2017, 1:17 PM | Cultură | Film | Recomandările editorilor

  0

  Seria de proiecții de film și evenimente dedicate cinematografiei începe weekendul care urmează cu un FOCUS pe regizorul român Radu Jude, care a schimbat percepția asupra filmului românesc cu două dintre cele mai de amploare producții românești, „Aferim!” și „Inimi Cicatrizate”, anunță Centrul Municipal de Cultură.

  Evenimentul este organizat de Asociația CitiZenit în colaborare cu Centrul Municipal de Cultură Arad şi face parte dintr-o iniţiativă pe termen lung de revitalizare a cinematografelor arădene susţinută de Primaria Municipiului Arad.

  Proiecţia filmului „Inimi cicatrizate” va avea loc vineri, 24 martie, începând cu ora 19 şi va fi precedată de o discuţie cu Dana Bunescu, sound designerul filmului, proaspăta câştigătoare a Ursului de Argint la Berlinala de anul acesta. A doua seară, de la aceeași oră, se va proiecta o altă capodoperă marca Radu Jude și anume vestitul „Aferim!”, predecată tot de o sesiune de Q&A cu Dana Bunescu.

  Intrarea va fi liberă la ambele proiecții.

  Foto: CineMagia

  Foto: CineMagia

  Dana Bunescu este una dintre cele mai importante figuri din cinematografia românească contemporană, fiind cel mai notoriu şi prolific specialist în montaj şi sunet. A absolvit UNATC, secţia montaj-sunet, în 2000, iar de atunci a lucrat la zeci de filme, realizând montajul pentru filme precum „Ana, mon amour”, „Poziţia copilului”, „Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu”, „Amintiri din Epoca de Aur”, „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, „Moartea Domnului Lăzărescu”. Pe partea de sunet este la fel de prolifică, colaborând ca editor sau designer de sunet la numeroase producţii inclusiv „Ana, mon amour”, „Inimi cicatrizate”, „Aferim!”, „Exploratorul”, „După dealuri”, „Toată lumea din familia noastră”, „California Dreamin’”.

  Anul acesta, Dana a câştigat trofeul Ursul de Argint la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin pentru montajul filmului „Ana, mon amour”, în regia lui Călin Peter Netzer. Este de asemenea laureata a patru premii Gopo pentru montajul filmelor „Poziţia copilului” şi „Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu” şi pentru sunet cu filmele „Poziţia copilului” şi „Amintiri din Epoca de Aur”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.