Teoria ca teorie, dar practica ne omoară… Centura de Est a Aradului promite multe! La fel și Sergiu Bîlcea

  de Mihai Todoca | 26 iulie 2018, 1:37 PM | Administraţie

  0

  Centura de Est a Aradului. O investiție a Consiliului Județean Arad care va fi realizată din fonduri europene promite multe momentan. Trafic diminuat la Podgoria și la trecerea de cale ferată către Vladimirescu, redirecționarea traficului intens din Vladimirescu și altele după cum am menționat într-un articol anterior. Această închidere a inelului de centură va cuprinde un pasaj peste CF Timișoara- Arad, un pod peste râul Mureș, o pistă de biciliști pe DN69 la Fântânele, iar toată lungimea centurii va fi iluminată public.

  Momentan proiectul se află la stadiul de expropriere a celor 520 de imobile.

  „Proiectul este deja depus pentru finanțare pe fonduri UE. Din primele estimări, licitația, după primirea tuturor avizelor și semnarea contractului de execuție, va demara la începutul anului 2019, urmând ca în 18 luni toată lucrarea să fie finalizată! Dar dorim să rezolvăm tot ce înseamnă zona de trafic greu și există un al doilea proiect care prinde contur și ne-am asumat împreună cu domnul președinte și echipa  Consiliului Județean o continuare a centurii din Vladimirescu având în total 3,5 km din DN 7 până la drumul către Horia. Există și acum un drum care este folosit, dar care nu este la standardele pe care ni le dorim, iar și acest drum din fondurile Consiliului Județean  va fi reabilitat probabil anul viitor. Așadar în momentul de față municipiul  Arad va avea posibilitatea ca tot traficul greu să nu intre în municipiu, dar nici în Vladimirescu”, a declarat vicepreședintele CJA Sergiu Bîlcea.

  Citește și Începe exproprierea imobilelor afectate de construirea centurii de est a Aradului

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.