sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Începe exproprierea imobilelor afectate de construirea centurii de est a Aradului

  de Raluca Medeleanu | 25 iulie 2018, 12:04 PM | Administraţie | Topic special

  0

  Ieri, 24 iulie, în cadrul ședinței Consiliului Județean Arad, consilierii județeni au votat proiectul de hotărâre prin care au aprobat declanşarea procedurii de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de intreres judeţean numită „Modernizare DJ 709G, inclusiv pod Mureş, pentru funcţiunea de centură est Arad”.

  „Un proiect vital pentru Arad și pentru împrejurimile acestuia, realizare acestei părți a centurii care va lega DN 69 de DN 7. Lucrurile benefice pe care această centură le va aduce sunt reducerea timpilor de călătorie, reducerea cheltuielilor de transport, reducerea emisiilor de carburant în oraș, reducerea zgomotului și altor factori perturbatori. Centura de est Arad pornește de la intersecția drumurilor DN 69 ,cu nodul de autostradă și traversează municipiul Arad, Fântânele și Vladimirescu. Avem un număr de 520 de proprietăți afectate de viitoarea centură, însumând circa 45 de hectare de teren. Lungimea centurii este de 11 km, incluzând și un pod nou peste Mureș”, a spus Dana Fodor, șef proiect.

  Responsabilitatea acțiunii de expropriere revine Unității Administrativ-Teritoriale a Judeţul Arad prin Consiliul Judeţean Arad.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.