ExclusivTensiunile continuă la Filarmonica de Stat Arad. Nemulțumiri majore față de tergiversarea contractului colectiv de muncă

  de Raluca Medeleanu | 11 aprilie 2019, 11:30 AM | Culise

  0

  Filarmonica de Stat Arad a fost mereu un loc unde vedem spectacole. Dacă de cele mai multe ori ele se petrec pe scenă, uneori aceste spectacole au loc și departe de ochii noștri. Evident, suntem ironici, însă nu putem să nu observăm că de ani buni parcă scandalurile se țin lanț la această instituție.

  În iarnă vă povesteam despre cele mai noi tensiuni care au apărut în rândul angajaților din cauza noii legi a salarizării, care prevedea o uniformizare/creștere a salariilor din țară pentru toate instituțiile de cultură, lucru întâmplat, dar nu și în cazul Filarmonicii din Arad, iar asta în urma unei decizii a Primăriei (citește mai multe AICI).

  Tensiunile însă sunt departe de a dispărea în rândul angajaților, iar „mărul discordiei”, din câte înțelegem,  este un subiect care este într-o continuă derulare (sau mai degrabă bate pașii pe loc) încă de la începutul mandatului managerial al lui Alin Văcean (de prin 2014). Vorbim despre contractul colectiv de muncă.

  Pe vremea lui Văcean întocmirea contractului colectiv de muncă a fost înconjurată de un adevărat scandal (datorat, se vorbea pe atunci, unor falsuri), iar apoi, în 2017, practic, angajații au rămas cu un contract în aer și, de atunci, aceștia asistă la o prelungire – nejustificată, cred ei – a termenelor pentru începerea negocierilor, chiar și acum în mandatul noului manager, Doru Orban, despre care se vorbește că ar fi făcut anumite modificări formei contractului, care nu ar fi conforme.

  Se spune că timpul vindecă orice, însă acesta nu pare a fi și cazul în această situație. Au trecut anii și angajații încă nu au semnat nimic, din contră, subiectul pare că dospește în birouri închise. Totuși, din informațiile pe care le avem, se pare că nu va mai dospi mult, căci angajații par să fi ajuns la limita răbdărilor, iar în curând o să ne fie dat să vedem noi proteste pe la Filarmonică.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.