miercuri, 8 mai, 2024

Special Arad Logo

    Tăcere și durere. Iubit și hulit deopotrivă, Ionuț Popa este un bun al Aradului, iar arădenii și suporterii clubului UTA îl pot ajuta

    de Lucian Dănilă | 4 iulie 2019, 4:19 PM | Sport | Topic special

    0

    Cazul lui Ionuț Popa, antrenorul arădean care a condus de-a lungul carierei echipe ca UTA, FC Bihor, Jiul, Poli Iași, Mioveni sau ACS Poli, este un caz care a ridicat mereu multe semne de întrebare.

    În principiu s-a tăcut mult pentru că s-au știut puține lucruri despre suferința tehnicianului, dar era clar că problemele de sănătate ale acestuia sunt grave. Aflat în concediu medical încă din luna ianuarie, nu am încercat niciodată, nici noi și nici alte publicații, să intrăm cu picioarele în viața acestuia investigând care ar fi problemele, încercând astfel a-l proteja pe el, pe familia lui, dar chiar și echipa care a fost antrenată în această perioadă de Cristian Păcurar.

    Lacrimile lui Păcurar de la conferința de presă de după meciul cu Aerostar Bacău au fost un nou semn că starea de sănătate a lui „Mister” este gravă. În acea dimineață a fost transportat la Timișoara pentru niște investigații și se punea problema unei intervenții chirigicale care în cele din urmă nu a mai avut loc.

    Este o poveste tristă despre tăcere și durere. Despre tăcerea noastră dar și a apropiaților sau a familiei lui Ionuț Popa, cât și despre durerea sa, în primul rând, despre durerea lui Medamira, fiica lui, sau a soției Rodica Popa. Da, toată lumea a tăcut, toată lumea întreba în șoaptă despre problemele antrenorului și, mult timp, nimeni nu a cerut nimic. De fapt, Meda și doamna Rodica și-au dus și ele în tăcere durerea de a-l vedea bolnav pe cel care le este stâlpul familiei și nu au cerut nimic, niciodată.

    Informațiile care le auzeam erau fie vagi, fie ambigue. Nu se știa un diagnostic clar, nu se știa nici ce tratament trebuie să urmeze, cât costă acest tratament, care ar fi medicul care se ocupă de Ionuț Popa, practic nu se știa nimic clar.

    Această tăcere a fost întreruptă brusc de un strigăt de ajutor venit de la fostele echipe pe care le-a antrenat. Nu sunt din Arad, ci din Timișoara și din Iași. Primul club care a propus o campanie de strângere de fonduri pentru Ionuț Popa a fost ACS Poli, urmat apoi de Politehnica Iași. Mesajul moldovenilor a fost chiar emoționant:

    „Moldova a avut doi domnitori: Cuza şi Ionuţ Popa”

    La Arad, în ultimii ani, Ionuț Popa a fost hulit și iubit deopotrivă. A fost mulți ani preferatul galeriei arădene, mai ales după sezonul 1993-94, când sub comanda sa UTA bătea echipe ca Steaua, Dinamo și Rapid pe prima scenă, sau în 2002, an în care UTA a promovat în Liga 1 avându-l pe bancă pe „Mister”. Tot în toamna acelui an s-a înregistrat acel epic 4-3 de la Timișoara. În ultimii ani, însă, Ionuț Popa a fost contestat de suporterii arădeni în principal din cauza comportamentului său de la meciul de baraj dintre UTA și ACS Poli.

    Acum însă, în aceste momente grele pentru el și pentru familia sa, nu mai este loc de a judeca dacă, când și unde a greșit. Acum este vorba exclusiv de latura umană, este vorba de lupta pentru viață a acestui om, este vorba despre cum știm și cum putem să fim aproape de un om care a făcut multe pentru Arad în ultimele trei decenii.

    Este un moment în care putem să uităm disensiunile, să uităm chiar și bucuriile, este un moment în care am putea da fiecare cât poate, iar ajutorul nostru, al arădenilor, al suporterilor clubului UTA, ar putea ajuta ca acest om să aibă o șansă la viață.

    Din informațiile noastre, vagi – așa cum am scris și mai sus – costurile de tratament au depășit deja sume foarte mari, de ordinul zecilor de mii de euro.

    Cei care doresc, pot dona în contul:

    Raiffeisen Bank

    RO51 RZBR 0000 0600 1141 5017

    Titular: Popa Medamira, fiica lui Ionuţ Popa

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    2 + 5 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.