duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Sute de schelete umane, găsite îngropate în Bihor în timpul construirii drumului Oradea – Autostrada A3 Transilvania

  de - | 7 iunie 2022, 4:44 PM | Regional

  0

  (foto: Twitter @StirileProTV)

  Un cimitir vechi de câteva sute de ani a fost descoperit la marginea unei localități din județul Bihor în timpul lucrărilor de construire a drumului ce va lega Oradea de Autostrada A3 Transilvania, potrivit Știrile ProTV.

  Peste 300 de morminte, respectiv 350 de schelete umane, au fost scoase la suprafață. Descoperirea va sta la baza unor studii ce vor aduce elemente noi despre viața și comunitățile din zona respectivă.

  Săpăturile pe șantierul arheologic de la Sântion au început la finalul lunii martie. De atunci, muncitorii au scos la suprafață câteva sute de morminte, unele cu mai multe schelete.

  Arheologii au găsit, până acum, și o monedă, câteva decoraţiuni de morminte și diademe din bronz. Se pare că mulți dintre cei îngropați acolo au fost victimele unei molime la finalul secolului al XIX-lea.

  Citește continuarea pe stirileprotv.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.