Ce au mai făcut arheologii arădeni în ultimul deceniu: #archaeografitti3 | Video

  de Special Arad | 24 martie 2020, 4:18 PM | Cultură

  0

  Echipa de arheologi a Complexului Muzeal Arad și kinema ikon vă invită să descoperiți online, într-o abordare inedită, un rezumat al cercetărilor arheologice de teren desfășurate de specialiștii muzeului în perioada 2010 -2019: periegheze, săpături sistematice și săpături de salvare ca urmare a marilor lucrări de infrastructură din județ.

  Instalația video reprezintă al treilea segment al celei mai recente expoziții de arheologie #archaeografitti3, în care sunt proiectate simultan trei filme cu imagini inedite de pe 46 de situri arheologice din județul Arad, investigate de specialiștii muzeului în ultimul deceniu.

  Proiectul reprezintă continuarea colaborării dintre serviciul arheologie și atelierul multimedia kinema ikon ale Complexului Muzeal Arad. El a fost demarat în 2003, ca unul complementar al #safarikon, prezentat la a 50-a Bienală de Artă Contemporană de la Veneția.

  #archaeograffiti1 a fost un segment al primului website al muzeului.

  Proiectul #archaeograffiti a fost prezentat și în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor din 2010, cuprinzând rezultatele cercetărilor din perioada 2000 – 2009.

  Echipa de arheologi a Complexului Muzeal Arad sunt Dr. Peter Hügel, Dr. Florin Mărginean, Dr. Victor Sava, Ioan Cristian Cireap, Dani Preda, Kapcsos Norbert.

  Promo-ul video a fost realizat de Călin Man (kinema ikon / Complexul Muzeal Arad).

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.