Vase cu cenușa unor cadavre incinerate, descoperite de arheologi în Timiș

  de Special Arad | 12 august 2020, 8:20 AM | Regional

  0

  Descoperire arheologica importanta a arheologilor din Timisoara. Oamenii de stiinta au facut o serie de sapaturi in celebrele Gramurade de la Jupani, in satul Susani din comuna Traian Vuia, din Timis, potrivit opiniatimisoarei.ro.

  Astfel, au fost scoase la lumina mai multe vase de incineratie care dateaza din anul 1400 î. Ch. Mai exact este vorba despre un mormant cu trei vase in care a fost pusa cenusa unor ramasite uname incinerate și un al doilea mormant in care a fost asezat un vas similar.

  Cercetarea in teren a arheologilor a inceput în data de 6 iulie și s-a incheiat in 31 iulie.

  Descoperirile cele mai recente se adauga celor din 2019, cand a mai fost gasit un mormant de incineratie cu patru vase.

  Informatiile obtinute pana acum de echipa de specialisti, arata ca mormintele apartin unei perioade in care Banatul era locuit de populatii din perioada tarzie a Epocii Bronzului.

  Citește articolul integral pe Opinia Timișoarei.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.