Sute de medici români reclamaţi de pacienţi. Câţi dintre ei nu mai au drept de practică

  de - | 25 martie 2016, 9:31 AM | Naţional

  0

  În total, 232 medici au fost reclamaţi la colegiile medicilor din ţară în 2015, iar 23 dintre aceştia au fost sancţionaţi, numărul fiind înscădere faţă de 2014, când au fost 33 de sancţiuni în urma a 192 de plângeri, potrivit raportului de activitate al Colegiului Medicilor din România (CMR).

  Raportul de activitate pe 2015 al Colegiului Medicilor din România arată că 23 de doctori din 232 de medici reclamaţi, au fost sanţionaţi, 11 au primit mustrare, opt au primit avertisment şi doi au primit interdicţia de a exercita profesia sau alte activităţi medicale. Prin comparaţie, în 2014 au fost 33 de sancţiuni la 192 de plângeri.

  De asemenea, potrivit raportului pe 2015, au rămas nesancţionate 113 cauze, iar în şapte dintre acestea s-a retrimis dosarul la colegiul teritorial pentru luarea unei decizii. Totuşi, în 11 cazuri a fost respinsă contestaţia, iar pentru un caz a fost retrasă.

  „Sancţiunile încep de la mustrare, amendă, suspendarea temporară a calităţii de membru al Colegiului şi ridicarea dreptului de a practica. Cele mai multe reclamaţii sunt pe cazuistică de specialităţi chirurgicale, apoi urmează cele de medicina de urgenţă, apoi sunt cele obstreticale şi cele de medicină de familie, dar şi reclamaţii pentru un întreprins prejudiciu, modul în care se poartă şi comunică medicul cu familia şi cu pacientul”, a declarat pentru Mediafax Gheorghe Borcean, preşedintele Colegiului Medicilor din România.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.