„Sunteți eroii noștri!”. Copiii din Arad trimit zeci de mesaje înduioșătoare cadrelor medicale care nu renunță la lupta din linia întâi

  de Raluca Medeleanu | 2 aprilie 2020, 5:36 PM | Coronavirus | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  În urmă cu puțin timp, pe Facebook a fost înființat un grup public menit să fie „vocea” copiilor din Arad care transmit cuvinte de încurajare și mângâiere cadrelor medicale arădene care nu au plecat când au dat de greu, ci care sunt acolo, în prima linie, pentru a ne ține pe noi ceilalți sănătoși. Într-un timp extrem de scurt, grupul deja conține zeci și zeci de mesaje pe care copiii le trimit, avându-i ca intermediari pe părinți.

  Toți care lucrează în spitale sunt eroii noștri, dar și ei, la rândul lor, sunt părinți cu copii acasă, sunt copiii și nepoții cuiva care îi așteaptă acasă cu sufletul la gură sperând să fie sănătoși.
  Situația în spitalele din Arad e destul de gravă și moralul celor din sistemul sanitar este foarte scăzut. Sunt demoralizați, se simt abandonați cu mâinile goale în prima linie.
  Am creat acest grup ca să îi motivăm și să încercăm să le recunoaștem efortul lor pentru comunitate.
  Așteptăm postări cu desene, cu flori, cu eroi, cu mesaje de susținere, poezii de 3-4 versuri, cu ce vă mai trece prin cap, filmulețe cu copii care spun mesaje de încurajare și altele care ar putea să detensioneze situația acesta și să se simtă apreciați de noi ca și comunitate.
  Nu avem nevoie de comentarii răutăcioase despre statul român, partide, persoane de conducere și cât de rău e la noi! Toți avem câte o experiență neplăcută legată de sistemul sanitar din România, dar putem trece peste asta.
  Există postări despre donații, NU despre asta e vorba.
  Vă rugăm nu adăugați comentarii, doar postați creația/mesajul/filmulețul/desenul copiilor. Fiecare postare necesită aprobarea administratorilor.”,
  este mesajul de întâmpinare de pe grupul de facebook „Sunteți eroii noștri”.

  Iată câteva dintre mesajele deja postate acolo:

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Felicitari eroilor! Dar sa stiti ca nu uitam ca voi ati fost sistemul si inainte de a fi in prima linie. Tot voi erati aia care luati mita cu orice ocazie. Din cauza voastra avem spitalele pline de incompetenti, ca ajungeti pe posturi dupa ce dati mita. Sa stiti ca regula e aceeasi: coruptia ucide! Felicitari, dar sunteti tot acelasi aluat! Iohanis se roaga de voi? Eu v-as lasa sa va dati demisia cu retragerea dreptului de profesie. Mai putin cei cu boli care i-ar transforma in victime sigure. Sa nu uitam ca in final voi sunteti cei care ne baga zilnic in mormant si nu exista vinovati. Sper ca exista un Dumnezeu…

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.