joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Sumă colosală oferită de Lufthansa pentru despăgubirea rudelor celor care au murit în Alpi

  de Special Arad | 31 martie 2015, 5:12 PM | Internaţional

  0

  Compania aeriană Lufthansa a anunţat marţi că societăţile sale de asigurare au rezervat 300 de milioane de dolari pentru a acoperi eventualele compensaţii acordate familiilor victimelor tragediei aviatice din Alpii francezi, de săptămâna trecută.

  Purtătoarea de cuvânt a companiei Lufthansa a confirmat un articol pe această temă publicat de cotidianul Handelsblatt în ediţia de marţi. Ea a precizat că suma rezervată pentru a acoperi „toate costurile legate de acest caz” se ridică la 300 de milioane de dolari, relatează Associated Press în pagina online.

  Săptămâna trecută, compania a oferit rudelor fiecărei victime un ajutor imediat de până la 50.000 de euro (54.250 de dolari). Aceste sume sunt separate de eventualele compensaţii care ar putea fi acordate familiilor victimelor.

  Un avion Airbus A320 al companiei Germanwings (filiala low-cost a Lufthansa), având la bord 144 de pasageri şi şase membri ai echipajului, s-a prăbuşit pe 24 martie într-o zonă muntoasă din sud-estul Franţei, fără a exista supravieţuitori.

  Procurorii francezi suspectează că Andreas Lubitz, copilotul avionului, a prăbuşit intenţionat aeronava, el profitând de ieşirea pentru scurt timp a căpitanului din carlingă pentru a înclina aeronava pe o traiectorie de prăbuşire.

  Sursa: Mediafax

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.