marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Metode de sinucidere și informații despre ușa cabinei avionului! Asta căuta Lubitz pe internet

  de Special Arad | 2 aprilie 2015, 10:10 PM | Internaţional

  0

  Experții în IT au reconstituit site-urile accesate de copilot de pe tableta sa începând din 16 martie până în 23 martie. Procurorii au găsit tableta în apartamentul său. Astfel, anchetatorii au descoperit care erau site-urile vizitate de Andreas Lubitz înainte cu câteva zile de prăbușirea avionului Germanwings.

  Potrivit procurorului Ralf Herrenbrueck, termenii căutați pe internet de Andreas Lubitz se refereau la tratamente medicale și metode de sinucidere, iar la un moment dat, pilotul a căutat informații despre ușile de la cabina piloților și mijloace de securizare a lor, scrie Digi24.

  S-a aflat, de asemenea, că Lubitz i-a mințit pe doctori. Le-a spus că este pilot, dar a pretins că nu mai lucrează, că este în concediu pe motiv de boală și le-a ascuns că, de fapt, are permisiunea de a pilota avioane comerciale.

  Lui Lubitz i se prescriseseră, cu câteva săptămâni înainte de tragedie, medicamente foarte puternice, care ar crește riscul de sinucidere. Medicamentele i-au fost recomandate pentru combaterea depresiei, anxietății și atacurilor de panică. Între ele, Lorazepam. Pacienții sunt sfătuiți, în cazul administrării acestui medicament, să nu șofeze și să nu piloteze singuri avioane comerciale, pentru că, cel puțin la începutul tratamentului, ar putea crește riscul de sinucidere, notează Digi24.

  În locuința pilotului au fost găsite o mulțime de medicamente intacte, ceea ce sugerează, totuși, că Lubitz s-ar putea să nu-și fi luat tratamentul.

  Procurorii ar mai fi descoperit că la sfârșitul anului 2014 Lubitz a avut un accident de mașină și s-a plâns de atunci de probleme cu vederea și alte sechele. Ar fi făcut chiar și un RMN, care nu a revelat însă probleme, încheie Digi24.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.