SUA au autorizat utilizarea tratamentului Regeneron pentru COVID-19. Medicamentul cu anticorpi i-a fost administrat și lui Donald Trump în stadiul experimental

  de - | 22 noiembrie 2020, 10:15 AM | Coronavirus | Internaţional

  0

  (foto: Fox Business)

  Medicamentul Regeneron este o combinație între doi anticorpi monoclonali, casirivimab și imdevimab, ce poate fi utilizat pentru tratarea Covid-19 în forma cu simptome ușoare și medii, informează Biziday.

  Astfel, medicamentul nu a fost autorizat pentru a fi utilizat la pacienții care sunt spitalizați sau care au nevoie de oxigen. El este recomandat pentru administrare imediat ce infectarea a fost depistată. Practic, are rolul de a ajuta pacienții să nu dezvolte forme grave ale bolii.

  Acești anticorpi monoclonali sunt realizați în laborator, artificial, și sunt similari proteinelor care atacă în mod specific coronavirusul. Înainte de autorizare, 799 de adulți au luat parte la testele clinice.

  The New York Times dezvăluia la finalul lunii octombrie că acest tratament administrat și lui Donald Trump a fost obținut din replicarea în laborator a unor țesuturi fetale, în urma unor cercetări care au durat zeci de ani. În 2019, administrația Trump a oprit finanțarea federală pentru cercetările de acest fel, considerând că, indiferent de avantajele științifice, recoltarea de țesut de la fetuși avortați încalcă demnitatea umană.

  Remdesivirul, un antiviral (și el administrat președintelui american), este de asemenea obținut din aceleași linii celulare. Vaccinurile dezvoltate de Moderna și AstraZeneca se bazează pe aceleași cercetări, iar Johnson&Johnson lucrează la vaccinul său tot integrând linii celulare obținute din țesutul fetal.

  Sursa: biziday.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.