Ministrul Muncii a oferit explicaţii privind creşterea vârstei de pensionare şi cumulul pensiei cu salariul

  de - | 29 October 2022, 2:53 PM | Naţional

  1

  imagine cu rol ilustrativ

  Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că pragul de 9,4% din PIB pentru pensii ar trebui să fie eliminat până în primul trimestru din 2023, când ar trebuie să fie gata reforma pensiilor, informează Adevărul.ro.

  „Care este logica pentru care singurul stat din Uniunea Europeană nu are acest prag și România are? Eu lupt pentru a fi eliminat acest prag până în primul trimestru din 2023 când ar trebuie să fie reforma pensiilor gata. Este o necesitate, nu este un moft”, a declarat Marius Budăi la Prima Tv.

  În ce privește creșterea vârstei de pensionare, ministrul a spus că este împotriva acesteia, considerând că, înainte de a creşte această vârstă, e nevoie să crească speranţa de viaţă sănătoasă a populaţiei.

  „Eu am spus foarte clar că nu susţin o majorare a vârstei de pensionare. Eu cred că în România avem cu totul şi cu totul alte priorităţi şi anume să creştem speranţa de viaţă întâi şi mai ales speranţa de viaţă sănătoasă. Pentru că în România acum e 59 de ani şi şase sau opt luni speranţa de viaţă sănătoasă şi 70 de ani şi şase luni speranţa de viaţă la bărbaţi. Păi se discuta de creşterea vârstei de pensionare la 70 de ani. E cinic, eu nu voi face aşa ceva”, a afirmat Marius Budăi.

  Citește mai mult pe adevărul.ro.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.