vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Stan și Bran vând en detail, fără frică de ANAF! Prin Arad și Timișoara se „plimbă” nestingherite 23 de kilograme de aur!

  de O. Peniță | 26 august 2015, 12:17 PM | Culise

  2

  Nici nu vă imaginați cât de tare ne dorim să putem publica știrea aceasta folosind numele real al celor implicați… Dar, având în vedere ce se întâmplă, s-ar putea ca a treia sursă – care să ne confirme informația – să fie foarte oficială și să ni se îndeplinească dorința. Până atunci însă, până când omuleții aceia – îi știți dumneavoastră bine! – îmbrăcați în costume negre și care se iau la trântă cu corupția, dau drumul „la câini”, noi o să ne mărginim să spunem că Stan și Bran, pentru că se pricep la bani, s-au apucat de comerț. Și-atunci…

  În urmă cu mai bine de un an, unui turc i s-au confiscat peste 23 de kilograme de aur pentru că nu avea acte doveditoare. Conform legii, turcul avea termen un an de zile ca să ducă documente doveditoare. Nu le-a dus… Astfel, aurul a fost scos la vânzare de către Bran, cu știința lui Stan, en gros. Cine credeți că a avut suma de peste 700.000 de euro (gramul fiind calculat la 150 de lei) ca să-l ia pe tot? Bineînțeles, nimeni! A venit și a doua licitație, doar că, de această dată, suma a fost mai mică cu 25 de procente… conform legii. Bineînțeles, nici de această dată nu a fost niciun doritor.

  Și se organizează și a treia licitație. Precizăm: se va organiza a treia licitație. Însă, de data aceasta, cei doi eroi de filme de comedie, își iau măsuri pentru că nu este posibil să ai o asemenea pleașcă și să nu pice nimic… Iar dacă tot nu vine nimeni să cumpere aurul en-gros, își trimit „antemergătorii” să strângă doritorii. De unde? De peste tot. Și cum zice unul că îi trebuie jumate de kil, cum îl trec pe listă. Și-așa, șontâc-șontâc, lista se umple.

  Ce vă rugăm pe dumneavoastră cititorii? Nu ne întrebați nimic despre preț (ultimul preț… inclusiv comision) că la noi nu a venit nimeni să întrebe dacă vrem să cumpărăm ceva. Știu ei ce știu…

   

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. De ce nu intră aurul în trezoreria statului, în loc să fie valorificat la preţuri derizorii? Vor spune că aşa-i legea. Dar legea asta cine-o face, de nu e în interesul public? Acu’ câţiva ani, BNR a ars nu ştiu câte milioane de lei, excedent bugetar, cică aşa-i legea. Cine are interes să funcţioneze în continuare o lege proastă?

   +2 voturi
   +1
   -1
   • jafurile alea de la bnr cand e vorba de cei multi nu se poate si nu e bine pentru economie..numai salariile lor sunt bune ca nu au nici macar tupeul sa si le decalare in declaratia de avere….nu de alta dar majoritatea populatiei care traieste de zi pe maine ar face cu hertzu!gunoaie

    0 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.