SPORT: Dimploma „toți o apă și-un pământ” merge spre nea Submarin Dugăeșescu

  de Special Arad | 30 decembrie 2016, 12:18 PM | Sport

  0

  Dumnezeu a creat lumea în șapte zile. În ziua a treia, Dumnezeu a dat poruncă: „Să se adune apele de pe cer la un loc și să se arate uscatul”. Și tot în a treia zi, Dumnezeu a spus: „Să dea pământul din sine verdeață: iarbă, cu sămânță într-însa”. Apoi, în ziua a șasea, ne-a făcut pe noi, oamenii, din lut, după chipul și asemănarea lui.

  Asta a fost demult… A fost odată ca-n povești, a fost ca niciodată… Mileniile au trecut, iar de atunci oamenii făcuți din lut și-au ales Dumnezeul lor. Noi ne-am pricopsit cu nea Submarin Dugăeșescu. Aflat sub influența drojdiei și hameiului din halbă, nea Submarin nu a mai respectat caietul de sarcini al primului Dumnezeu. Supărat sau îmbibat, s-a autointitulat „Dumnezeu” la baza sportivă, apoi la toate bazele sportive.

  Din șef de bază, „Dugă” al nost’ a înțeles că e șef de pază și a pus lacăt pe toate terenurile de sport din urbe, de nimeni n-a mai intrat nu șapte zile, nici șapte ani, ci 12 ani fără voia și încuviințarea lui. Neapărat scrisă…

  Având un fetiș pentru luptele în noroi, nea Submarin a dat ordin. Divin, evident, doar era „Dumnezeu”: „Să se adune toate apele de sub cer la un loc!” Și s-au adunat toate apele pe Motorul, și au fost atât de multe încât la o lună după ce a fost instalat antrenor la UTA, Roșu spunea: „De când sunt aici tot plouă. Și plouă. Și plouă…” Meszar se și gândea să închirieze un submarin.

  Și după înc-o gură de hamei, nea Submarin s-a gândit să ne readucă la origini. Și a băgat oamenii în carne și oase în lutul de pe Motorul, acolo unde s-au adunat toate apele de sub cer, iar iarba a uitat să mai crească cu sămânța într-însa. Iar când au ieșit, toți erau o apă și-un pământ.

  Suduit, blăstămat, criticat, nea Submarin a rezistat. Și a întrebat: „Ce-ți pasă ție chip de lut, dac-oi fi eu, sau altul?”

  Ca să rămânem în peisajul eminescian, am avut mare noroc cu Călin. Ei, Călin, acu-i acu ca să-ți încerci norocul… Îl știți pe Călin? Bibarț! Semizeul pădurilor pogorât printre oameni. Nici noi nu-l prea știm, da’ nu-i bai. El nu ne-a lăsat să ne facem chip de lut și, nemulțumit de prestația „Dumnezeului” bazelor sportive, o chemat comisia care l-o dat jos.

  Vă întrebați ce face nea Submarin acum? Ce știe mai bine, ce a făcut și în ultimii 12 ani cât a fost șef de pază pe bazele sportive: se odihnește. Într-un alt scaun, la fel de moale și de cald, dintr-un alt birou, pe aceeași grămăjoară de bani…

  dimploma-duga

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.