miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Noi măsuri adoptate la nivel național! Cum se vor desfășura nunțile, botezurile și competițiile sportive

  de Andreea Daniela B. | 9 septembrie 2021, 2:46 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  În cursul zilei de azi a avut loc o ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, iar la finalul acesteia au fost luate mai multe hotărâri. Se pare că starea de alertă rămâne valabilă pentru încă cel puțin 30 de zile și că, odată cu aceasta, apar și mai multe reguli de urmat, unele dintre ele fiind deja cunoscute de toată lumea.

  Printre cele care vor capta cel mai mult atenția sunt cele care se referă la desfășurarea evenimentelor sportive, a nunților sau botezurilor. Astfel, românii nu trebuie să se îngrijoreze pentru că nu vor fi obligați să oprească din nou toate evenimentele deja programate, însă acestea se vor desfășura cu un număr maxim de oameni și în anumite condiții, rata de infectare fiind cea după care este decis modul de organizare.

  27. Prin excepție de la prevederile pct. 24 și 25, se propune permiterea organizării de nunți și botezuri, în spații închise, cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, săli/corturi de evenimente, cu participarea a cel mult 300 de persoane și cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, în județele/localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 2/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori. Se propune ca participarea să fie permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2. La stabilirea numărului de persoane în exterior și/sau în interior nu trebuie să fie luate în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani”.

  12. Se propune permiterea desfășurării competițiilor sportive pe teritoriul României cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spațiului, doar cu participarea persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV- 2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului și sportului și al ministrului sănătății”.

  Mai jos pot fi regăsite toate hotărârile adoptate

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.