„Dugă”, pleacă și lasă-ne în mocirla noastră! Cerem demisia șefului bazelor sportive din Arad (FOTO INCREDIBILE)

  de Lucian Dănilă | 4 noiembrie 2016, 4:27 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Ca arădean am simțit ieri o mare rușine prin faptul că singura echipă de fotbal din Arad aflată în circuitul de performanță, UTA, a fost nevoită să își susțină ședința de antrenament în localitatea maghiară Battonya. O localitate cu 10 mii de locuitori a umilit ieri Aradul. În mod normal, într-o societate normală, o astfel de rușine ar fi urmată de demisii de onoare, dar nu și în cazul nostru. La Arad lucrurile nu par a avea un curs normal.

  Marin Dugăeșescu, șeful bazelor sportive din municipiul Arad, se pare că este foarte bine ancorat în această funcție de mulți, prea mulți ani. Incompetența lui se vede cu ochiul liber, dar nimeni, nici măcar primarul Falcă se pare că nu are puteri asupra sa. Sau poate nu se vrea…

  Bazele sportive din Arad au fost renovate în mare parte în ultimul deceniu. Nu punem în discuție aici apetența lui Falcă pentru a demola stadioane ci discutăm doar pe cele, încă, existente. Primăria Arad a renovat în ultimul deceniu baze sportive cum ar fi cea de la Sânnicolaul Mic, Motorul din Aradul Nou, ICRTI, terenul sintetic de pe Șega și, mai nou, bătaia de joc de pe terenurile de fotbal din cartierul Subcetate, acolo unde Primăria a preluat terenurile CSȘ Gloria și a aruncat la întâmplare cu sămânță de iarbă, iar ceea ce a ieșit este o altă mare rușine. S-au cheltuit sute de mii de euro, sau poate cifra depășește ordinul milioanelor, iar aceste baze sunt impracticabile.

  Este inacceptabil ca în anul 2016, într-un oraș care s-a înscris în cursa pentru Capitală Culturală Europeană 2021 sau Capitală Verde a Europei 2019 (după ce a pierdut concursul pentru 2018), să nu existe un teren practicabil pentru antrenament și un altul pentru joc pentru singura echipă care a mai rămas în peisajul fotbalistic de performanță. La Arad, în acest moment, nu există niciun teren de fotbal practicabil!

  Marin Dugăeșescu nu s-a făcut remarcat prin nimic. El a reușit doar să irite până și spectatorul de fotbal prin felul cum arată suprafețele de joc ale acestor baze amintite mai sus, dar și prin faptul că a ținut ferecate ușile acestor baze sportive, sute de copii și chiar echipa de seniori a clubului UTA neavând unde se antrena, totul fiind datorat unui exces de zel a acestui funcționar public. S-a întâmplat nu o dată ca UTA să fie nevoită să se deplaseze la Șiria pentru a se antrena pentru că acest funcționar din cadrul Primăriei Arad nu își dădea acordul de a pune la dispoziție arena din Sânnicolaul Mic.

  În vara anului trecut, UTA a fost pusă în situația de a nu primi dreptul de a evolua în Liga a 2-a tot din cauza incompetenței lui Marin Dugăeșescu, lucrările la stadionul Motorul fiind efectuate doar cu cinci zile înainte de startul campionatului!

  Ce am reușit să vedem pe bazele sportive administrate de Marin Dugăeșescu? Avem încă pe retină imaginile de la meciul de baraj dintre UTA și FC Voluntari, atunci când arbitrii, jucătorii și jurnaliștii degajau apa de pe teren cu prosoape, bureți și ușa de la dulap. Nu putem uita eseurile pe sub apă pe care le făceau rugbiștii pe arena din Sânnicolaul Mic. Nu putem să nu ne întrebăm dacă granulele de cauciuc aruncate pe terenul sintetic de la Șega corespund standardelor sau la ceea ce este scris în caietul de sarcini. Cele două terenuri din cartierul Subcetate s-au inundat săptămâna trecută după lucrările scumpe și lipsite total de calitate efectuate sub îndrumarea celor din Primăria Arad.

  Și atunci pentru ce mai este ținut acest șef de serviciu în funcție? Din ceea ce vedem noi, acest personaj pe nume Marin Dugăeșescu nu este decât încă unul dintre cei care se deplasează pe scaunul călduț de la birou pentru a încasa un salariu, și el destul de frumușel.

  Cerem demisia acestui șef de serviciu din cadrul Primăriei Arad! „Dugă”, pleacă și lasă-ne în mocirla noastră. Poate mai avem o șansă să ieșim din ea…

  PS: Același lucru l-au făcut și suporterii clubului UTA în iarnă, dar demersul lor a rămas fără niciun rezultat.

  apa-1

  FOTO: Așa arată arena din Sânnicolaul Mic atunci când plouă. A fost renovată în anul 2008

  motorul-2

  FOTO: Imagine din timpul meciului de baraj dintre UTA și FC Voluntari pe arena Motorul

  motorul-3

  FOTO: Celebra imagine cu ușa de dulap cu care a fost degajată apa de pe terenul bazei Motorul la meciul UTA – FC Voluntari

  motorul-4

  FOTO: Imaginea care a făcut înconjurul lumii cu jucătorii, arbitrii și jurnaliștii scoțând apa de pe teren cu ceea ce au găsit prin vestiare: bureți, prosoape și ușa de la dulap

  subcetate-1

  FOTO: Așa arată terenul din cartierul Subcetate după regazonare

  subcetate-2

  FOTO: Imagine din timpul antrenamentului efectuat săptămâna trecută de o grupă de copii pe arena din Subcetate

  polo-4-700x525

  FOTO: Așa arăta baza sportivă Șega în urmă cu trei săptămâni la un turneu de copii în Interliga Româno-Maghiară

  Mai mult decât atât, o postare mai veche pe Facebook a lui Marin Dugăeșescu, poate fi interpretată și că acest șef de serviciu din cadrul Primăriei Arad are un ghimpe împotriva clubului UTA. După un meci Gloria Arad – UTA, câștigat de alb-roșii cu scorul de 1-0, Dugăeșescu a scris un comentariu care lasă loc de interpretări: „Blat, neputinta, aproape reușit

  duga-2

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.