Spitalul Județean Arad dă în judecată o pacientă pentru defăimare. Tânăra acuză că doctorii „forțează” pacienții să se interneze de Covid-19

  de Special Arad | 7 iulie 2020, 6:42 PM | Coronavirus | Știri Arad

  5

  Într-o publicație online din Arad a apărut ieri o știre cum că bolnavii care nu au Covid-19 sunt rugați de doctori și asistente să se interneze de coronavirus. Informația vine de fapt de la o arădeancă de 18 ani, care a postat aceste acuzații pe pagina sa de Facebook. La scurt timp după apariția postării și a articolului, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a reacționat cu un drept la replică tot pe Facebook, prin care dezminte cele afirmate de arădeanca în cauză, iar astăzi a anunțat că o va da în judecată pentru defăimare.

  M-am simțit rău de două zile. Ieri m-am simțit din ce în ce mai rău. Prietenul meu a sunat la salvare. A venit salvarea, m-au consultat acasă și au zis că trebuie să mergem la spital. Prima dată au zis că s-ar putea să fiu însărcinată. La spital mi-o făcut analize, sânge, urină, tot ce trebuie și după vreo 4 ore m-au dus să fac film la plămâni. Acolo «nu am mai fost însărcinată»… am întrebat cât durează până vin rezultatele, a zis că o oră și… eu, din câte știu, filmul trebuie să mi-l deie pe loc sau cel puțin acasă. Dar de unde! Când am semnat pe propria răspundere că vreau să merg acasă pentru că eram foarte obosită, doamna doctor m-a întrebat dacă nu vreau să fiu internată pentru Covid. Am spus nu. După, a zis «sigur?». Am repetat: nu. Vreau să merg acasă, mă așteaptă prietenul meu afară. Când să plec, îmi spune că analizele mele se pot anula dacă cumva mă răzgândesc”, a scris tânăra pe Facebook.

  „Referitor la acuzațiile apărute (ieri – n.red.) în spațiul public, precizăm în primul rând că diagnosticul de COVID-19 nu se pune în Unitatea Primire Urgențe! Pacienta care a făcut asemenea acuzații s-a prezentat azi-noapte în Unitatea Primire Urgențe cu temperatură 37.4 și durere de cap. Medicul de serviciu i-a efectuat investigațiile medicale conform simptomelor prezentate și i-a explicat care este cauza temperaturii ridicate”, anunță Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

  „Mai mult decât atât, i-a precizat că dacă dorește să efectueze testul pentru infecția cu virusul SARS CoV-2, are această posibilitate, însă atunci va trebui să fie internată pe o secție special amenajată pentru pacienții suspecți de COVID-19, până la sosirea rezultatului. Pacienta a spus că nu dorește acest lucru și a părăsit Unitatea Primire Urgențe, cu tratament corespunzător diagnosticului stabilit”, se mai arată în comunicatul spitalului arădean.

  Instituţia a anunțat că va depune o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad, motivând că distribuirea acestei informaţii false în mediul public aduce prejudicii grave imaginii spitalului.

  Dacă se va ajunge la un proces în instanță, acesta ar fi primul caz când Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad dă în judecată un pacient.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Sa se testeze ,automat’? Buna idee,dar acest automat trebuie sa fie si un test de minciuni efectuat tuturor care pot avea influenta asupra existentei cetatenilor.Oricine candideaza sau este numit intr-o pozitie “potential manipulatorie” pentru un grup mai mare de oamenii,sa fie testat ,automat’ dupa cum spune un postator.Sa mai punem sub radical minciuna.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.