Sondaj CURS în București: PSD – 26%, USR +PLUS – 23%, ALDE – 19 %, PNL – 17 %. Plutonul e încheiat de Pro România și PMP

  de Special Arad | 16 martie 2019, 5:18 PM | Naţional

  0

  Centrul de Sociologie Urbană și Regională – CURS a dat publicității datele privind celui de al II-lea sondaj de tip OMNIBUS în Municipiul București. Cercetarea va fi făcută din două în două luni pe un eșantion reprezentativ de 1067 de respondenți pe bază de interviuri față în față la domiciliul acestora.

  Potrivit primei cercetări efectuate în perioada 21 februarie – 11 martie dacă duminica ar fi organizate alegerile europarlamentare PSD ar fi votat de 26% (o scădere de 6 procente față de studiul anterior).

  Un salt spectaculos se înregistrează în dreptul alianței dintre USR și Plus – Alianța 2020, USR+PLUS atinge 23%. (În studiul anterior separat cele două partide ajungeau la 15% – USR – 8 și PLUS – 7%).

  ALDE înregistrează 19% din opțiunile respondenților, în creștere față de cercetarea anterioară cu patru procente și se consolidează în Capitală.

  Un adevărat dezastru se înregistrează în dreptul PNL – 17%. Deși înregistrează o mică creștere (de 2 procente) față de studiul anterior, liberalii  nu conving și se consolidează ca fiind doar a IV-a forță politică din București.

  Plutonul este încheiat de Pro România cu 8% și PMP cu 6%.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.