Smartphone-urile fără jack-ul audio: cine regretă dispariția jack-ului pentru căști?

  de Special Arad | 27 august 2019, 7:49 PM | IT | Recomandările editorilor

  0

  (foto: VentureBeat.com)

  Smartphone-urile fără jack audio nu mai sunt ieșit din comun și încep să apară tot mai multe pe piață. Un studiu realizat de un operator american arată că prezența acestui jack pentru căști nu mai este o prioritate pentru consumatori. Studiul sugerează că acum cumpărătorii sunt ghidați în mare parte de preț, ecosistem, cantitatea de RAM și puterea procesorului.

  Regreți dispariția jack-ului până în punctul în care acest lucru ar putea afecta alegerea următorului smartphone? Evident faceți parte dintr-o specie pe cale de dispariție – cel puțin conform unui nou studiu realizat în Statele Unite de către operatorul virtual Ting. Sondajul a fost efectuat pe 3.640 de respondenți: „Care sunt, în ordine, cele mai importante trei criterii în alegerea unui smartphone?“.

  Aproape nimeni din Statele Unite nu mai regretă dispariția smartphone-urilor cu jack audio. Respondenții s-au limitat la această listă de răspunsuri: preț, ecran, fotografie, baterie, capacitate de stocare, fișă tehnică (RAM și procesor), sistem de operare, jack audio și factorul cool! Jack-ul audio a apărut în acest top pe locul trei doar în 1% din cazuri. Prețul este de departe primul criteriu: în orice caz, acesta este părerea a 35% dintre respondenți. Aflăm că 42% dintre respondenți nu au cheltuit mai mult de 400 de dolari pentru a-și cumpăra smartphone-ul.

  Sistemul de operare, cu alte cuvinte ecosistemul, deoarece vorbim de fapt mai ales despre Android și iOS, este, de asemenea, un criteriu de alegere preferat pentru 30% dintre respondenți. Smartphone-urile iOS (sistemul de operare al Apple) sunt deosebit de populare în SUA, cu o cotă de piață de 55,66% față de 44,09% pentru Android. La nivel global cota de piață Android este de 76,08% față de 22,01% pentru iOS, potrivit PhonAndroid.

  Recent și cel mai mare producător de smartphone-uri din lume Samsung, poate cel mai conservator în această privință, a început să renunțe la jack-ul audio de 3,5 mm. Seria Galaxy Note 10 și ceva mai înainte și Samsung Galaxy A80, au fost lansate fără mufa audio de 3,5 mm.

  Dar rețineți că, în eșantion, proporția de utilizatori Android a fost de 65%, semnificativ mai mare decât media din SUA. Ultimul și cel mai important criteriu se referă la fișa tehnică – asta înseamnă de fapt cantitatea de memorie RAM și puterea procesorului. Aceste două puncte sunt criterii de alegere importante pentru 14% dintre respondenți. În mod surprinzător, capacitatea bateriei, de exemplu, a fost menționată în doar 4% din răspunsuri – și doar 2% dintre cumpărătorii chestionați cumpără un smartphone în primul rând pentru că pare „mișto”.

  Răspunsurile variază și în funcție de cui îi este adresată întrebarea, femeilor sau respondenților din diferite grupe de vârstă. Astfel, femeile sunt mai susceptibile să citeze fotografia ca un criteriu de alegere predominant, o preocupare împărtășită și de tinerii între 18 și 24 de ani. Dar, “tinerii” de 56 – 64 de ani tind să citeze în schimb cantitatea de memorie.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.