sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Sfaturi care asigură succesul unui tratament ortodontic: cum să ai o relație bună cu aparatul tău dentar

  de - | 31 mai 2023, 9:00 PM | Advertorial

  0

  (foto: freepik.com)

  Când vine vorba de obținerea unui zâmbet frumos, dar și de menținerea sănătății dinților, unul dintre cele mai comune tratamente este cel ortodontic. Acesta reprezintă o soluție optimă în cazul celor ce doresc să obțină o dantură uniformă și frumoasă, fără dinți deplasați sau cu spații foarte mari între ei, lucru care ajută atât estetic, dar mai ales funcțional, în vorbire și în procesul de alimentație.

  Comparativ cu alte intervenții stomatologice, montarea unui aparat dentar nu este o procedură invazivă, ceea ce înseamnă că dinții nu vor fi modificați în ceea ce privește forma și mărimea lor. Nu este nevoie de tăierea sau șlefuirea lor, ci doar de curățarea corectă a lor înainte de montarea aparatului, precum și după, în ceea ce privește igiena orală și păstrarea sănătății dinților. Iar, dacă alegem o echipa de dentisti buni in Arad de la o clinică stomatologică, totul este și mai simplu.

  Vorind despre asta, există mai multe tipuri de aparate dentare disponibile in Arad la clinicile moderne de aici, precum cele fixe, mobile, linguale sau Invisalign, fiecare cu beneficiile sale. Discută cu medicul stomatolog, care te va ajuta să faci cea mai bună alegere.

  Sfaturi care să ne ajute să obținem cele mai bune rezultate în tratamentul ortodontic

  Există o serie de sfaturi de care orice persoană ce alege să poarte aparat dentar este bine să țină cont, astfel încât rezultatele obținute să fie cele dorite. Iată câteva dintre acestea:

  •  Să ne păstram mereu motivația în ceea ce privește obținerea unui zâmbet frumos și sănătos. Chiar dacă în primele zile sau în prima săptămână, aparatul, indiferent de tipul lui, poate fi deranjant, ne vom obișnui cu el, iar îmbunătățirile vor începe să apară în scurt timp.

  •  Să nu ne panicăm dacă simțim disconfort și chiar iritații la nivelul limbii și pereților gurii, aceasta fiind o reacție normală la elementele aparatului, dar care vor trece în timp scurt.

  •  Există posibilitatea ca arcul să iasă dintr-un bracket sau să apară diverse probleme de desprindere. Din fericire, unele pot fi rezolvate pe loc, cu ușurință.

  •  Este recomandată utilizarea unei periuțe de dinți electrice alături de pasta de dinți care să nu aibă efect de albire. Acestea pot fi recomandate direct de medicul stomatolog care se va ocupa de montarea aparatului dentar.

  •  Este bine de știut că nimic nu trebuie să se schimbe în igiena orală odată ce începem să purtăm un aparat dentar. Ne putem peria la fel dinții, putem folosi ața dentară și apa de gură. Se recomandă utilizarea aței dentare mai ales seara, înainte de culcare, iar în ceea ce privește apa de gură, cele mai bune sunt considerate a fi cele cu fluor.

  •  Nu este o idee rea să ne organizăm un kit de îngrijire orală pe care să îl putem lua cu noi peste tot pe unde mergem, mai ales dacă lipsim de acasă mai mult de o zi. Putem astfel să menținem rutina zilnică de îngrijire a aparatului dentar.

  Cele mai multe compromisuri trebuie făcute în ceea ce privește alimentația. Dinții sunt în continuare predispuși la degradare și la apariția petelor, iar elementele aparatului, în special bracketii, se pot sparge sau crăpa. Este bine astfel să evitam consumul de alimente tari sau lipicioase și alternativ, să le înlocuim cu altele sau să încercăm să le mâncăm tăiate în bucăți cât mai mici. Putem obține o listă cu cele mai periculoase astfel de alimente de la un medicul stomatolog sau de pe orice site de specialitate.

  Acestea sunt doar câteva dintre numeroasele sfaturi pe care le putem urma pentru finalizarea cu succes a unui tratament cu aparat dentar, indiferent de tipul acestuia și de durata de purtare.

  Decizia de a opta pentru un aparat dentar se poate face oricând, acestea fiind la fel de eficiente și în cazul adulților, ca și în cazul copiilor.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.