sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Micuții de la „Curcubeul” au învățat despre importanța unui zâmbet frumos și sănătos

  de Raluca Medeleanu | 16 martie 2022, 1:24 PM | Educaţie | Știri Arad

  0

  Campania „Dinți sănătoși, copii fericiți”, în organizarea Direcției de Asistență Socială (DAS) Arad, a debutat astăzi la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” de pe strada Episcopiei din municipiu, fiind doar prima dintre mai multe școli în care elevii vor învăța despre importanța unei danturi sănătoase.

  Întâlnirea de astăzi i-a avut ca invitați pe micuții de la Complexul Curcubeul și a avut două etape, în prima copiii (cu vârsta cuprinsă între 8 și 10 ani) au aflat partea teoretică despre cavitatea bucală, spălatul corect pe dinți și despre importanța mersului la controale stomatologice, printr-o prezentare susținută de dr. Ciprian Pașca, iar după aceea au mers, pe rând, la cabinetul stomatologic al școlii, pentru controlul propriu-zis efectuat de mai multe cadre medicale prezente.

  „Despre cabinetul medical stomatologic de la școala Mihai Eminescu putem spune că este cel mai dezvoltat ca și spațiu și servicii pe care le putem oferi în cadrul școlilor, în municipiu, ca Direcție de Asistență Socială, deoarece avem spații adecvate atât ca și sală de așteptare pentru copilași și asestență medicală permanentă pe perioada școlarizării. Această campanie pe care noi o desfășurăm în momentul de față – Dinți sănătoși, copii fericiți – este inițiată de Primăria municipiului Arad, prin Direcția de Asistență Socială și o derulăm la nivel de municipiu, cu toate cadrele medicale specializate în acest domeniu, care activează în școlile din Arad. Doresc pe această cale să felicit inițiatorii, de la Serviciul de Protecția Copilului și Familiei din cadrul Direcției pentru această campanie de conștientizare a importanței sănătății mai ales pentru copiii aflați la școală”, a spus directorul DAS Arad, Oana Pârvulescu.

  Și primarul a venit să-i felicite că sunt curajoși în vizita la dentist.
  „Cu siguranță dacă nu mergi la dentist, nu se rezolvă problemele de la sine și de aceea e foarte bine să ne împrietenim cu periuța de dinți și cu pasta de dinți. Eu mă bucur că Primăria, prin Direcția de Asistență Socială, cu ajutorul medicilor stomatologi face și pe acest domeniu pași înainte, pentru că până la urmă voi sunteți viitorul și n-am vrea să avem un viitor știrb și cu dureri de dinți. Așa că mă bucur că aveți tot sprijinul celor de specialitate, pentru a avea un zâmbet cât mai frumos”, le-a spus Călin Bibarț elevilor de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”.

  De menționat că la școlile care sunt dotate cu astfel de cabinete stomatologice, cum este și Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, beneficiază de servicii gratuite toți elevii din municipiu, nu doar cei înscriși la untățile școlare respective.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.