sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cum va fi la frizer și la dentist după data de 15 mai?

  de - | 11 mai 2020, 7:36 AM | Coronavirus | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  Autorităţile prezintă măsurile pe care ar urma să fie impuse în România din 15 mai, odată cu ieşirea din starea de urgenţă. Măsurile sunt prezentate într-un document asumat de Institutul Naţional de Sănătate Publică şi au fost publicate în dezbatere publică, astfel că încă nu au fost adoptate.

  Documentul cuprinde 13 pagini și a fost publicat pe site-ul oficial al INSP.

  INSP a făcut recomandări de relaxare: hotelier (mai puţin restaurante şi terase), transport în comun, saloane de îngrijire personală, cabinete stomatologice, spitale non-Covid, şcoli (pentru organizarea bacalaureatului şi evaluării naţionale), biserici, birouri open-space.

  „Toate observațiile și propunerile celor interesați pot fi transmise la adresa de mail [email protected]”, a transmis Grupul de comunicare strategică.

  La frizerie

  Aşadar, în saloane (frizerie, coafură, manichiură, pedichiură, cosmetică) trebuie asigurată o suprafaţă de 4 mp pentru fiecare client  şi o distanţă minimă de 2 metri între oricare două persoane. Mai mult, la intrarea în salon, clienţilor trebuie să li se verifice temperatura. Angajaţii vor purta măşti şi mănuşi.

  La dentist

  În cabinetele stomatologice, se vor desfiinţa practic sălile de aşteptare, se vor face dezinfecţii riguroase, pacienţii vor fi preluaţi doar cu programare şi întrebaţi dacă prezintă sau nu anumite simptome. Personalului medical îi este impusă purtarea unor echipamente de protecţie, cu mască chirurgicală, mănuşi şi viziere. Pentru proceduri ce implică aerosoli vor folosi mască FFP2 sau FFP3.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.