sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Separatiştii catalani au obţinut majoritatea în alegerile regionale

  de Special Arad | 28 septembrie 2015, 7:51 AM | Internaţional

  0

  Partidele separatiste au câștigat duminică majoritatea absolută de locuri în alegerile regionale din Catalonia, potrivit rezultatelor parțiale, un succes pe care ele îl prezintă ca un mandat pentru a conduce această regiune bogată a Spaniei la secesiune, relatează AFP.

  Potrivit rezultatelor după numărarea a peste 60% din buletinele de vot, lista „Împreună pentru da”, principala coaliție separatistă, a obținut 62 de locuri. Cealaltă listă separatistă Candidatura unității populare (CUP, extrema-stângă) obține 10.

  Împreună, cele două liste obțin 72 de locuri în legislativul regional de 135, dincolo de majoritatea absolută cerută de 68 de locuri. În procente, ele obțin 47,3% din voturi, potrivit acestor rezultate.

  Șeful executivului regional catalan în exercițiu Artur Mas a revendicat victoria, declarând: „Am câștigat!”.

  „Statului spaniol, fără ranchiună, adio”, a lansat pe contul său de Twitter Antonio Banos, șeful micului partid separatist de stânga anticapitalist.

  Coaliția de partide aflată în spatele lui Mas în cadrul „Împreună pentru da” ar trebui totuși să se înțeleagă cu CUP pentru a forma o majoritate, notează France Presse

  Principalul grup secesionist „Junts pel Si” (Împreună pentru Da) ar obține între 63 și 66 de locuri în legislativul de 135 de locuri, în timp ce partidul mai mic de stânga CUP este asigurat cu alte 11 până la 13 locuri, potrivit sondajului difuzat de televiziunea catalană TV3, cel mai mare realizat.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.