vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Secția de Recuperare Medicină Fizică și Balneologie își redeschide porțile! S-au făcut investiții de peste un milion de euro

  de Andreea Daniela B. | 2 iunie 2021, 3:19 PM | Administraţie | Sănătate

  1

  După mai bine de un an de zile în care pandemia a făcut imposibilă desfășurarea activității medicale în Secția de Fizioterapie și Recuperare Medicală, acum, în sfârșit, odată cu numărul scăzut de cazuri de infectare cu Covid-19, această secție își reia activitatea normală și devine non-Covid. Astfel, dotată cu aparatură nouă și mai performantă, secția care se află în curtea fostului spital Municipal este pregătită pentru pacienți. Acolo a avut loc o investiție care depășește un milion de euro, însă asta nu este tot. Aparent, urmează să se mai adauge la această sumă unele noi, însă în viitor, când administrația își va permite să facă noi investiții.

  Cu acest prilej, astăzi a avut loc o întâlnire la care au participat reprezentanții spitalului, dar și președintele Consiliului Județean. A avut loc o scurtă prezentare a aparaturii și, conform doctorului Nicolescu Laura, odată cu noua aparatură, secția de fizioterapie din Arad a reușit să depășească Oradea și Timișoara. Aceasta se bazează pe faptul că vin la Arad pacienți trimiși de doctori renumiți, dar și pe faptul că știe situațiile din județele vecine, acolo unde aparatura nu este atât de puternică, deci nu la fel de eficientă.

  Această secție are în prezent zeci de pacienți care vin la recuperare și care, cu ajutorul aparaturii, au reușit deja să scape de operații. Se pare că printre cele mai noi achiziții se află și mai multe aparate care ajută oasele să se refacă, fiind atât de puternice încât pot să accelereze procesul de vindecare și să scadă timpul de la 3 luni (n.r. de exemplu), până la două săptămâni. Desigur, acest lucru se întâmplă în mod special la persoanele care nu suferă de alte afecțiuni care să îngreuneze procesul și este importantă și vârsta.

  Spitalul pune la dispoziție aceste aparate gratuit, însă trebuie menționat și faptul că majoritatea pacienților rămân internați aproximativ cinci zile pentru a avea parte de tot procesul. În tot acest timp, aceștia sunt puși să facă diferite exerciții, asta în funcție de afecțiunea fiecăruia și trec printr-un proces care implică mai multe aparate performante, dar și masaj.

  Am ajuns și în acest moment, asta după un an greu de pandemie. De astăzi se redeschide secția de Recuperare Medicină Fizică și Balneologie, prin efortul tuturor factorilor de decizie care ne-au transformat din nou în zonă verde. Secția este singura din județ în sistemul asigurărilor sociale de sănătate, beneficiem și de un laborator de recuperare medicină fizică și balneologie, dotat cu aparatură de cea mai nouă generație,. Totodată, menționez că secția de recuperare Medicină Fizică și Balneologie are și un ambulatoriu integrat care va funcționa de săptămâna aceasta, fiind finanțat prin asigurările sociale de sănătate. Astfel, așteptăm pacienții care au o patologie să se adreseze și să se trateze la noi”, a declarat doctor Nicolescu Laura.

  Ne bucurăm că astăzi contextul epidemiologic actual ne permite să repunem la dispoziția pacienților care au nevoie Secția de Fizioterapie și Recuperare Medicală. Aceasta a fost închisă mai bine de un an pe perioada stării de urgență, noi am pregătit-o și am pus-o la dispoziția pacienților infectați cu coronavirus până acum. Astăzi avem însă nouă pacienți internați în această secție”, spune Florina Ionescu, managerul Spitalului Județean.

  Mă bucur că după un an și trei luni redeschidem secția și vom putea să facem recuperare medicală așa cum a fost destinată această secție de la început. Cel mai mult mă bucur că astăzi avem un număr foarte redus de bolnavi de Covid și Spitalul Clinic de Urgență Arad poate să reintre în normalitate și se vor putea vindeca aici și pacienți cu alte boli decât coronavirus. Avem aici investiții făcute de peste un milion de euro în aparatură medicală performantă și tot ceea ce îmi doresc este ca pacienții să vină aici cu încredere și să se folosească de această aparatură”, a spus Iustin Cionca la finalul turului.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Dumnezeule cum arata baia aia cu tevile alea de apa, dusul, toaleta… pff! La fel saloanele! In ce dracu o intrat un milion de euro??? Aparatura aia nu poate sa coste atat, niciodata! Am fost in centre de recuperare si cu aparatura peste saracia ce se vede n imaginile astea, e drept penibil!!!

   --1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.