joi, 28 martie, 2024

Special Arad Logo

    Se zvonește că Disney ar fi luat în vizor Metro-Goldwyn-Mayer

    de Tomck@t | 21 februarie 2021, 12:42 PM | Film | Pop Culture

    0

    După mai multe zvonuri neconfirmate, proprietarii studioului de film Metro-Goldwyn-Mayer au anunțat oficial în luna decembrie 2020 că intenționează să vândă întreaga companie MGM Holdings, primele companii mari cu care ar fi avut loc discuții preliminare fiind Apple și Netflix, însă până acum negocierile nu au avansat în nicio direcție. Unul dintre motive ar fi faptul că prețul solicitat, 5,5 miliarde de dolari, ar fi supraevaluat potrivit experților, deși aceasta nu ar fi o sumă extraordinar de mare pentru gigantul video streaming Netflix sau pentru gigantul IT Apple, care în ultimul timp investește masiv în propriul său serviciu de streaming, Apple TV+. Potrivit We Got This Covered, încă un gigant media pare mai nou interesat de achiziție: The Walt Disney Company.

    Nu ar fi de mirare dacă „câștigătorul” dintre cei trei pești mari ar fi în final Disney, având în vedere că strategia de succes a companiei din ultimele două decenii a fost să „înghită” alte companii, mărindu-și astfel exponențial conținutul media, cum ar fi Pixar, Marvel, Lucasfilm și 20th Century Fox, pentru cea din urmă plătind 52,4 miliarde de dolari.

    Miza este și de data aceasta ceea ce oamenii de business din domeniu numesc doar „conținut”, adică filme și seriale, dar înainte de toate francizele care reprezintă o rețetă a succesului în era serviciilor de streaming, iar Disney țintește sus de tot cu noul său Disney+. Potrivit analiștilor, în acest ritm, Disney+ ar putea surclasa Netflix la finalul anului următor.

    Cea mai valoroasă franciză deținută de Metro-Goldwyn-Mayer este seria James Bond, dar nu sunt de neglijat nici Terminator, RoboCop, Rocky, Pantera Roz, Blonda de la drept şi Hobbitul, sau serialele Stargate, The Handmaid’s Tale și Vikings.

    Filmoteca MGM mai conține titluri precum Tomb Raider (2018), The Girl in the Spider’s Web (2018), The Man in the Iron Mask (1998), Lucky Number Slevin (2006), Spaceballs (1987), însă nu și cele de dinaintea anului 1986, tocmai din perioada de aur a cinematografiei și implicit a companiei Metro-Goldwyn-Mayer, deoarece acele titluri au fost cumpărate de Turner Broadcasting System și au fost asimilate de atunci în filmoteca Warner Bros.

    În 1989, MGM a deschis în colaborare cu The Walt Disney Company un parc de distracții dedicat Epocii de Aur a Hollywoodului. Inițial s-a numit Disney-MGM Studios Theme Park (sigla, în imaginea de sus), însă după 2008 s-a redenumit Disney’s Hollywood Studios și brand-urile MGM au fost eliminate. În acest ansamblu de parcuri de distracții se găsesc și „Star Wars: Galaxy’s Edge” și „Toy Story Land”.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    8 + 7 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.