Metro-Goldwyn-Mayer e de vânzare! Legendarul studio este prima victimă a pandemiei la Hollywood

  de - | 24 December 2020, 2:18 PM | Film | Internaţional | Pop Culture

  0

  MGM Holdings Inc. are în vedere o vânzare a studioului de film, scrie News.ro, citând Variety.

  Studioul crede că biblioteca sa de conţinut – care include co-proprietatea francizei „James Bond” – ar fi dorită de companii care vor să-şi extindă sectoarele de streaming. S-a vehiculat încă de la începutul anului 2020 că Metro-Goldwyn-Mayer (pe scurt, MGM) ar negocia vânzarea integrală, primele companii cu care ar fi avut loc discuții preliminare fiind Apple și Netflix.

  Negocierile au fost însă amânate deoarece MGM spera să dea lovitura și să-și recalibreze situația financiară cu noul film din franciza „James Bond”, „No Time to Die”, dar pandemia nu a permis lansarea oficială a filmului în cinematografe, astfel că acum conducerea studioului de film are în vedere vânzarea licenței și a drepturilor de distribuire unui serviciu de streaming, după care, vânzarea completă a companiei.

  Pe baza acţiunilor tranzacţionat privat, compania are în prezent o valoare estimată de piaţă de 5,5 miliarde de dolari, inclusiv datorii.

  MGM are o filmotecă de peste 4.000 de titluri şi 17.000 de ore de program de televiziune, inclusiv francize precum „Rocky”, „Terminator” şi „The Hobbit”, dar şi seriale ca „The Handmaid’s Tale”, „Vikings” și franciza „Stargate” („Stargate SG-1”, „Stargate Atlantis” și „Stargate Universe”). De altfel, producătorul seriei „Stargate”, Brad Wright, a anunțat de curând că e în lucru un nou serial Stargate, procesul este însă mai lent din cauza pandemiei Covid-19, dar și din cauza dificultăților financiare prin care trece MGM.

  Metro-Goldwyn-Mayer a fost pe vremuri, în anii ’30-’40, cel mai mare și cel mai profitabil studio de film de la Hollywood. Astăzi, este considerat doar un „mini-major studio”.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.