miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Update Se scumpește intrarea la patinoar. Primăria pregătește și documentația pentru reabilitarea și acoperirea acestuia

  de Raluca Medeleanu | 14 februarie 2022, 12:28 PM | Administraţie | Topic special

  0

  Având la bază o solicitare din noiembrie a Companiei Recons, în a cărei administrare se află patinoarul din municipiu, a fost întocmit un proiect de hotărâre ce prevede modificarea tarifelor pentru utilizarea patinoarului.

  Pe lângă scumpirile propriu-zise, se aduc modificări și la timpul de utilizare a patinoarului. Dacă până acum, o „tură” pe pationoar dura 90 de minute și costa 21 lei, odată adoptată noua hotărâre, prețul va fi de 30 lei pentru 60 minute. Costă mai mult și patinele închiriate, tariful acestora fiind mărit de la 11 lei (per 90 minute) la 13 lei (per 60 de minute). Și ascuțitul patinelor va fi mai scump, de la 16 lei la 18 lei.

  Pe de altă parte, tarifele pentru închirierea terenului de fotbal și a căsuțelor din zonă rămân neschimbate. Astfel, tariful pentru închirierea terenului de fotbal de 1.800 mp este tot de 190 lei / oră, pentru închirierea terenului fotbal de 900 mp este de 75 lei/oră, iar pentru cel de 450 mp este de 37 lei / oră. Închirierea căsuţelor în scop comercial este de 2,5 euro/mp/lună, iar închirierea tereului din zona parcării este de 1,5 euro/mp/lună.

  Supuse la vot în ședința de Consiliu Local de astăzi, 14 februarie, toate tarifele au fost aprobate, însă cu un amendament adus de consilierul Cristian Galea (PMP), care a cerut să se facă reducere pentru copii, biletul în acest caz fiind de acum 20 lei în loc de 30 de lei pentru o oră, pentru minori.

  Modernizarea patinoarului

  Tot în aceeași ședință, pe ordinea de zi a fost introdus  și aprobat un proiect de hotărâre ce prevede reabilitarea și acoperirea patinoarului. Este vorba documentația tehnico-edilitară (DALI) pentru reabilitare și acoperire, implicit actualizarea existentului studiu de fezabilitate care era deja făcut pentru acoperire (care fusese aprobat prin Hotărârea nr. 224/2016).

  Valoarea totală a investiţiei este calculată la 11.828.237,25 lei, care include reabilitarea și acoperirea patinoarului (2.479 mp, respectiv 13 metri „Hcoamă”) și reabilitarea clădirii de vestiare (284,05 mp, respectiv 6,47m „Hcoamă”).

  Instalațiile care urmează să fie reabilitate ori înlocuite cu unele noi
  – Instalația de frig: capacitate de răcire ≥ 500kw;putere absorbită = max.200kw; presiune de lucru = 120 bar.
  – Instalație de ventilare și climatizare
  – Instalații electrice -interioare și exterioare
  – Insalații sanitare vestiare
  – Instalație de încălzire vestiare
  – Utilaje, echipamente: Roof-top, dezumidificatoare, mașină pentru întreținerea și refacerea gheții, cazan încălzire, CTA, Csiller. Dotări: Sistem mantinelă, Patine, Sistem tribune 100 locuri

  Durata de realizare a investiției este preconizată să fie 12 luni, din care execuția propriu-zisă 9 luni. Banii vor fi alocați în două tranșe, în primul an 500.000 lei, iar în al doilea an 11.328.237,25 lei.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.