Școala Gimnazială Aurel Vlaicu își extinde spațiul pentru sălile de clasă, prin construirea unei clădiri modulare





Având la bază o solicitare trimisă de Școala Gimnazială Aurel Vlaicu către Primăria Arad în luna august, consilierii locali au aprobat în ședința de marți, 8 noiembrie, un proiect de hotărâre prin care se va amplasa o clădire modulară de tip container pe terenul aflat în curtea școlii existente – o soluție pentru ca unitatea de învățământ să aibă posibilitatea să primească mai mulți elevi, fiind acum supraaglomerată.
Conducerea Școlii Gimnaziale „Aurel Vlaicu” Arad a adus la cunoștință prin intermediul adresei trimise municipalității faptul că, întrucât în cadrul școlii învață un număr de 964 elevi, spațiul destinat desfășurării orelor este insuficient, iar ca rezultat elevii de clasele a III-a au programul după-masa. Astfel, directoarea Flavia Frățilă intenționează să achiziționeze un container modular cu scopul suplimentării spațiilor școlare. Clădirea modulară de tip container urmează să fie amplasată pe terenul de pe str. Fulgerului nr. 2 – 4 (pe 9711 metri pătrați), va avea două etaje și va conține 4 clase de învățământ primar (și două grupuri sanitare), urmând să găzduiască 115 elevi.
În acest sens, Primăria i-a eliberat școlii certificatul de urbanism pentru această construcție în 19 august, însă mai era necesar și acordul consilierilor, pe care l-a primit în urma votului exprimat marți, 8 noiembrie.
„Este o școală bună, o școală importantă pentru municipiu și mai ales pentru cartier. Școala ne-a solicitat de mult și încercăm să ajutăm să poată să-și extindă spațiile de învățământ, pentru că în momentul de față sunt foarte mulți copii și nu reușește să fie foarte primitoare din acest punct de vedere. Eu sper că va fi un proiect reușit și un proiect care va aduce un plus valoare în învățământul arădean”, a spus primarul Călin Bibarț.
Directoarea Flavia Frățilă ne-a explicat că în acest moment școala este cu adevărat supraaglomerată, iar pentru a oferi mai mult spațiu sălilor de clasă s-a luat chiar decizia de a desființa cancelaria, iar una dintre cele două săli de sport, cea mică de gimnastică a fost transformată și ea în sală de clasă. La fel s-a întâmplat și cu cabinetul de informatică, unde se desfășoară acum și alte ore, nu doar cea pentru care îi este destinația oficială. „Am tras internet în sala de gimnastică, am dus bănci, colegii stau pe hol… Și cu noua clădire voi fi la limită, dar vom putea elibera cabinetul de informatică, acest lucru este o prioritate, să putem să-l redăm în circuit. Va fi o bucurie ca după 40 ani să reușim să revenim la orele de dimineață! E un plus mare pentru cartier, pentru comunitatea școlară! Suntem 90 de profesori, ne străduim și în ultimii ani am avansat cu multe”, ne-a spus directoarea.
Investiția va fi asigurată din bugetul local, lucrările fiind preconizate să înceapă chiar în acest an școlar.
Exemplu de clădire de tip modular (sursa foto: edilcontainer.ro):
Comentariile portalului
Bv domnului Piedone,înțeleg că supără niste administratori de firme care își bat joc de consumatori.ar fii cazul sa vina mai des
Nu ma interesează absolut deloc de substraturile politice referitor la acest subiect. Circul pe care îl amintiți poate este, poate nu este necesar. Din pct de vedere al consumatorului (...)
Asta pardon de ce este asa umflat nu de la mâncare!? Întreb și eu de curiozitate !?