luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  România va cumpăra cele mai moderne avioane de luptă din lume. Ce dotări au aeronavele F35

  de - | 12 aprilie 2023, 8:15 AM | Naţional

  1

  avion model F35

  În contextul războiului de la graniță, Consiliul Suprem de Apărare a Țării a avizat marți cumpărarea celor mai moderne avioane de lupta din lume. Este vorba despre aeronavele americane F35.

  Procesul de înzestrare ar putea începe după 2030, timp în care ne vom apăra spațiul aerian cu trei escadrile de F-16.

  Intrat în serviciu acum 7 ani, F-ul 35A al americanilor de la Lockheed Martin nu este un simplu avion și nici o simplă armă. Este cel mai modern și mai letal mijloc de luptă de generația a V-a.

  De la fuselajul special și vopseaua cu formula secretă, care duc la o urmă pe radar ca cea dată de o pasăre, până la bombele și rachetele, ascunse în cala avionului, toate îl fac aproape imposibil de detectat.

  Radarul de ultimă generație, sistemul de bruiaj, viteza supersonică, peste 8 tone de bombe de precizie, un tun, muniție și șase rachete, îl transformă într-o fortăreață care nimicește tot pe o distanță de 2.300 de kilometri.

  Numai că ceea ce face cu adevărat special acest avion de luptă multirol, adică și de vânătoare și bombardier, este integrarea lui în sistemul inteligent, care va acoperi teritoriul României.

  De la sol, radarele și computerele vor ghida armamentul și vor sincroniza fiecare F-35 cu celelalte avioane similare din dotarea noastră sau a partenerilor NATO. Practic vorbim de un sistem colectiv de apărare, care poate lovi la distanțe mari, cu precizie mortală.

  Citește mai mult pe stirileprotv.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.