duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Avioane militare americane au decolat din Turcia, pentru raiduri aeriene în Siria

  de - | 6 august 2015, 9:16 AM | Internaţional

  0

  Avioane militare americane au decolat, miercuri, pentru prima dată dintr-o bază din Turcia pentru misiuni de atacare a poziţiilor teroriste din Siria, anunţă Pentagonul, potrivit Mediafax.

  „Drone americane au atacat poziţii ale grupului Stat Islamic din Siria, decolând de la o bază din Turcia”, a declarat căpitanul Jeff Davis, purtătorul de cuvânt al Departamentului american al Apărării.

  Avioanele americane folosesc baza militară Incirlik, situată în centrul Turciei.

  Turcia şi Statele Unite au convenit să creeze o „zonă liberă” în nordul Libiei, în operaţiunile contra reţelei teroriste Stat Islamic.

  Turcia a pus la dispoziţia Statelor Unite baza de la Incirlik recent, după un atac terorist soldat cu zeci de morţi.

  O coaliţie internaţională coordonată de Statele Unite efectuează de aproape un an raiduri asupra unor presupuse poziţii teroriste din Irak şi Siria. Potrivit unui raport al organizaţiei independente Airwars, raidurile coaliţiei s-au soldat cu moartea a cel puţin 459 de civili, în ultimul an, în Irak şi Siria.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.