sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  „România Centenară”, sărbătorită la Liceul Teoretic „Adam Müller-Guttenbrunn”, Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” şi Grădiniţa „Curcubeul copiilor”

  de Special Arad | 2 decembrie 2018, 3:50 PM | Educaţie

  0

  Liceul Teoretic „Adam Müller-Guttenbrunn” din Arad în parteneriat cu Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” şi Grădiniţa „Curcubeul copiilor” din Arad a sărbătorit 100 de ani de la Unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi a Maramureşului cu Ţara Mamă, România, prin proiectul „România Centenară”.

  Este un proiect prin care dorim să le amintim elevilor noştri semnificaţia Centenarului : credinţa românilor care au făcut Unirea ca toată suflarea românească să trăiască într-un singur stat, efortul  susţinut al românilor de a nu uita că sunt români, eroismul şi jerta celor fără de care visul românilor de veacuri nu ar fi fost posibil, ambiţia românilor de a fi  împreună după 100 de ani de la Marea Unire.

  Proiectul s-a desfăşurat în perioada 20 – 28 noiembrie, perioadă în care a avut loc un concurs la care elevii claselor primare şi gimnaziale au realizat creaţii literare: poezii, eseuri şi creaţii plastice: desene, obiecte ornamentale cu tema Unirii, în urma cărora urmând să fie răsplătiţi cu premii şi diplome.

  Astăzi s-a finalizat proiectul cu un spectacol deosebit  oferit de elevii claselor primare coordonaţi de doamnele învăţătoare şi de  corul şcolii condus de prof. Maria Georgiana. Grupa „Mickey Mouse” de la Grădiniţa „Curcubeul copiilor” ne-a bucurat cu un dans popular foarte frumos. Elevii de liceu au recitat poezii, printre care amintim şi recitalul doamnei prof. Felicia Banci cu o frumoasă compoziţie proprie.

  Se aduc multe mulţumiri coordonatorilor şi profesorilor implicaţi: prof. Maria Georgiana, prof. Felicia Banci, prof. Dorina Avram, prof. Anca Pozdăre, prof.coord. Costin Carmen,prof. Cristina Hanţ şi alţii, care au reuşit să redea bucuria acestui eveniment unic în istoria noastră şi să întărească în sufletele elevilor dorinţa de apartenenţă la o ţară frumoasă şi puternică, doar împreună cu ei vom reuşi să fim încă 100 de ani România.

  Prof. coord. Costin Carmen

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.