Update Restricțiile suplimentare de la Semlac se anulează! Comuna rămâne în scenariul roșu până săptămâna viitoare

  de Andreea Daniela B. | 22 May 2021, 12:24 PM | Știri Arad | Topic special

  2

  În cursul zilei de ieri s-a hotărât că, începând de azi, la Semlac se aplică restricții suplimentare din cauza faptului că incidența cazurilor a depășit pragul de 4 cazuri la mia de locuitori.

  Cu toate acestea, în cursul dimineții de azi, 22 mai, primarul localității Semlac, Letiția Stoian, a anunțat semlecanii că restricțiile se ridică.

  Dragi semlecani, având în vedere știrile și  anunțurile apărute în ultimele ore privind creșterea incidenței la Semlac, vă rugăm să nu vă panicați pentru că nu vom intra în scenariul de peste 4/1000 de locuitori. CLSU Semlac s-a întrunit în ședință astăzi la ora 09:00 și s-a constatat faptul că, în realitate, incidența este mult mai mică.  Drept urmare, nu se va restricționa activitatea pe raza localității în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Rămânem totuși în scenariul roșu până la noi ordine, dar cu restricțiile deja stabilite anterior. Puteți circula liniștiți!„, scria Letiția Stoian pe pagina de Facebook.

  Am dorit confirmarea din partea prefectului Toth Csaba pentru că aceste restricții nu se pot ridica atât de ușor. Contactat de Special Arad, prefectul ne-a spus că situația de la Semlac trebuie analizată mai în detaliu pentru că acolo incidența crește și scade constant.

  Mai mult, restricțiile nu se vor ridica începând de azi, ci eventual de mâine, asta în cazul în care incidența scade, într-adevăr, sub 3,5 cazuri la mia de locuitori.

  În plus, prefectul Aradului a mai spus și că probabil acestea nu se vor ridica nici mâine, chiar dacă scade incidența în cursul zilei de azi, fiind aplicate tot weekend-ul, ca mai apoi să se ridice.

  Citește și Restricții mai aspre la Semlac! Circulația se oprește la ora 20, magazinele se închid la ora 18

  UPDATE

  În urmă cu puțin timp s-a decis, totuși, că rata de infectare din Semlac a scăzut suficient încât să scape de restricțiile suplimentare. Aceasta este de 3,05, deci se mențin doar cele aferente scenariului roșu.

  A fost adoptată hotărârea numărul 107 pentru Semlac, unde incidenta a scăzut sub 3,5 și nu se mai aplica de mâine restricțiile impuse după depășirea pragului 4„.

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.