marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Restricții mai dure în unele localități din Arad! În Dorobanți și Iratoșu vor fi luate măsuri suplimentare

  de Special Arad | 29 martie 2021, 4:17 PM | Știri Arad

  0

  În localitățile Zăbrani, Frumușeni, Șilindia, Peregu Mare, Municipiul Arad, Fântânele, Șagu, Oraș Lipova, Vinga, Conop, unde incidența COVID-19/1000 locuitori este între 4-7,5, continuă să se aplice/se aplică din 30.03.2021 restricția prinvind intericerea circulației persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20.00-05.00.

  De asemenea, se instituie obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, să îşi organizeze şi desfăşoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 05.00 – 18.00.

  În final, în aceste localități se suspendă activitatea operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness, în fiecare zi.

  Vestea bună vine însă la Buteni unde, începând cu 30.03.2021 se suspendă aplicarea măsurilor de mai sus pentru că rata de infectare a scăzut până la 2,96, iar pentru aplicarea acestor măsuri este nevoie de cel puțin patru infectări la mia de locuitori.

  În Dorobanți și Iratoșu s-a depășit incidența cazurilor de 7,5 la mie

  Așadar, din păcate avem și localități unde incidența cazurilor este extrem de crescută. Așadar, în localitățile Dorobanţi, Iratoşu, unde incidența COVID-19/1000 locuitori a depășit 7,5, continuă să se aplice suplimentar următoarele măsuri:

  – Se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 20.00 – 05.00 pe toată perioada săptămânii;

  – Se instituie obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, să îşi organizeze şi desfăşoare activitatea în intervalul orar 05.00 – 18.00

  Începând cu 30.03.2021 2021 se suspendă aplicarea măsurilor de mai sus în localitatea Șilindia.

  Indiferent de tipul restricțiilor aplicate, cabinetele medicale (inclusiv cele stomatologice) și centrele de vaccinare rămân deschise și funcționează după programul obișnuit.

  Aceste restricții au un termen de 48 de ore, astfel, tot la două zile, o localitate poate să fie obligată să respecte aceste reguli sau poate să scape de obligativitate.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.