sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Dar ei de ce ar vorbi UTA de rău? Rednic: „Mă deranjează cei care spun că am avut echipă mai bună”

  de Lucian Dănilă | 28 iulie 2023, 8:48 AM | Recomandările editorilor | Sport

  23

  Nu am participat la conferința de presă a lui Rednic de ieri. E cunoscut faptul că nu am fost acreditat, oficial fără vreun motiv, dar neoficial este foarte clar că s-a întâmplat asta datorită criticilor aduse conducerii clubului.

  Am ținut să scriu despre aceste „critici aduse clubului”, pentru că Rednic a făcut ieri o declarație care lasă loc de multe, de foarte multe interpretări.

  Când a renunțat la 16 jucători, din diverse motive, de valoare, de final de contracte și așa mai departe, mulți dintre noi eram convinși că Mircea Rednic, la experiența lui, și-a asigurat lotul de jucători pentru ceea ce urma să înceapă, campionatul. Ne-am înșelat toți cei care am crezut asta. Au venit, vreo 12, dar tot pe rând și de o valoare cel puțin îndoielnică.

  Chiar aveam pregătită o întrebare pentru conferința de ieri, iar ea s-ar fi referit la câțiva dintre cei care au sosit în această vară. Suna cam așa: „Domnule Rednic, nu credeți că ați greșit evaluarea în privința câtorva jucători pe care i-ați adus în această vară, așa cum sunt Roganovic, Markov, Carp și Leidsman?” Cu siguranță ar fi spus că cei patru au valoare peste cei care au plecat, dar mai trebuie să avem noi răbdare. Sunt convins de acest răspuns pentru că asta a cam spus el și la conferința de presă.

  „Normal că sunt nemulțumiri legate de randamentul unor jucători, de la care ne așteptam mai mult. De aceea, eu zic că încă avem timp să analizăm, nu trebuie să luăm decizii pripite, sub influența rezultatelor, a situației sau a presiunilor din stânga sau din dreapta. Eu mă antrenez cu ei, au fost analizați, ultima decizie eu am luat-o, dar și alții s-au uitat peste CV-ul și imaginile cu ei.

  Erau pe liste, liste de zece, de cinci, de trei, nu au fost jucători luați doar de dragul de a lua. Nu mai e ca înainte, când cineva decidea, acum discutăm între noi, ne întâlnim să luăm hotărâri. Sunt mulți care vorbesc și mă deranjează cei care spun că am avut echipă mai bună, că-i regretă pe cei plecați. Dar, am avut o echipă cu care ne-am salvat la baraj, lăsați trecutul, să privim viitorul”, a spus Rednic.

  Nu vreau să fiu cârcotaș, pentru că e clar că Leidsman – de exemplu – este sub valoarea unor jucători care încă sunt sub contract cu UTA, așa cum sunt Keșeru și Milosevic, ba chiar am putea spune că jucătorul sosit din Olanda care avea gânduri de a deveni kinetoterapeut, nu ar fi în acest moment titular nici pe la echipe ca Lipova, Chișineu Criș, Pecica sau chiar Cermei…

  Dar cu toate acestea, Stefan Milosevic nu mai intră în niciun fel de calcule ale antrenorului. „Avem doar un atacant și jumătate, ne trebuie neapărat un jucător acolo în față. Din punct de vedere fizic, Cooper nu poate să ducă mai mult de 60 de minute și la început de săptămână l-am protejat pentru că are o ușoară contractură. Dar ieri s-a antrenat normal, deci va fi în lot pentru meciul cu Hermannstadt. Kyvon la antrenament e cel mai bun, dar încă nu-și dă drumul la joc.

  A apărut și Milosevic, i s-a explicat situația, el a zis că rămâne să lupte pentru a-și câștiga postul în echipă. Dar eu tot nu-l iau în considerare, cred că a avut șase luni suficiente ca să arate că pot să mă bazez pe el. A venit și se antrenează separat, la fel ca Isac”, a spus Rednic despre compartimentul ofensiv.

  După două meciuri, Rednic nu ne-a convins deloc că actuala echipă este cu ceva peste cea care s-a salvat la baraj. Fanii deja regretă anumiți jucători cum ar fi Vukcevic, Roger, Erico și mai ales pe Batha.

  „Când am făcut declarația legată de cele cinci transferuri de la începutul lunii iunie, eram ferm convins că jucătorii cu care discutăm vor veni. Doi au fost gata să se urce în avion, însă au purtat ceva discuții la telefoane cu foștii jucători de aici, care nu au prea vorbit pozitiv de echipa noastră de club și s-au răzgândit. Apoi, unul dintre ei a semnată în Franța, în prima ligă, iar celălalt în Olanda, tot în prima ligă.

  Erau discuțiile ca și încheiate, domnul Meszar s-a ocupat și jucătorii erau ca și transferați, iar eu mi-am făcut ceva, planuri legat de lot. Păcat, eu niciodată nu am vorbit rău de un club nici când eram jucător, nici când eram antrenor. Cei care au fost aici nu au ce să reproșeze clubului, suporterilor, condițiile sunt foarte bune, financiar nu au de ce să fie nemulțumiți. Printre ei sunt cei care ezită să plece de aici pentru că salariul de aici nu îl iau în altă parte, iar cei care au plecat nu au găsit echipe wow”, a continuat Rednic.

  E pueril, copilăresc chiar să spui că un club cum e UTA a ratat transferurile unor jucători care „erau aproape urcați în avion” pentru că unii dintre cei care au jucat la Arad au vorbit clubul de rău. Dar dacă au făcut-o, de ce au făcut-o? Cu siguranță, niciunul dintre ei nu a putut reproșa ceva publicului, dar e aproape sigur că dacă au spus ceva de rău, au spus despre conducerea administrativă și relația acesteia cu vestiarul, cât probabil și de relația staff-ului tehnic cu cei care au plecat.

  Rednic, nemulțumit de lotul de jucători

  Astfel, înainte de etapa a 3-a a campionatului, la aproape două luni distanță de barajul cu Gloria Buzău, Rednic ne spune că nu este mulțumit de lotul de jucători pe care îl are la dispoziție.

  „Nu sunt foarte mulțumit de lotul de jucători pe care îl am la dispoziție. În momentul de față am 16 jucători de câmp, plus doi portari. Marcelo Freitas nu are cartea verde, sper totuși să vină până la ora partidei de sâmbătă, iar Ahmet Ekmeci s-a operat ieri și va lipsi o bună bucată de timp. A fost operat la inimă, dar se spune că nu e ceva foarte grav, nu știu mai multe, nu sunt doctor. Apoi, astăzi l-am pierdut și pe Stroungis, pentru o lună. Sper să își revină cât mai repede, dar avem soluții”, a mai spus Mircea Rednic.

  E cel puțin ciudată această problemă apărută la grecul Stroungis, jucător care a lipsit luni de zile de la Atromitos în ultimul sezon, dar care a fost totuși declarat „bun de UTA”.

  Tot foarte ciudat e faptul că medicii din club spuneau că Ahmet a fost operat la inimă, iar familia are o altă variantă, mai încearcă și la alți medici…

  E cam debandadă la UTA în această perioadă. Din păcate se simte și pe teren și răbdarea pe care a tot început Rednic să o ceară nu pare nici ea a fi aducătoare de ceva bun.

  Debandada se simte și în birouri, altfel cum se explică că ofițerul de presă trimite invitații la conferința de presă unor jurnaliști neacreditați de „șeful” Meszar?

  Citește și: Notele Bătrânei Doamne! UTA – CFR Cluj 1-3. Evaluarea jucătorilor echipei UTA conform Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Acuma, ce jucatori sa ai cand iei numai liberi de contract si cu salarii mici? De cand nu a luat UTA jucatori pe care sa dea bani? Casetele impresarilor au 15 min. de faze adunate in 5 campionate (ani). Normal ca pare bun, dar nu il vezi 90 de minute, etapa cu etapa, cum se comporta pe teren. In plus, ca nu sunt pregatiti fizic suficient (liberi de contract inseamna ca nici nu prea au jucat in ultimele 6 luni) si ca nu s-au antrenat cu echipa (ca sa intre in jocul echipei) se poate accepta, dar cand nu stiu sa faca un stop sau deposedare, asta nu se mai invata la varsta lor si se cheama lipsa de valoare sau de chemare pt. acest sport, oricat am vrea sa spunem altfel (mai elegant). Asa ca „Tot Inainte!” ca pionierii si sa speram ca ajungem macar la baraj, ca mai sus slabe sperante.

   +5 voturi
   +1
   -1
  2. De ce ora fi vorbit clubul de rău? Poate pentru că conducerea( cacofonia e acolo unde trebuie) e una deloc profesionista, pentru a mă exprima elegant. Transferuri aiurea, contracte babane pt jucători care stau, bani de la Bibart , involuție. Cam asta e realitatea ultimilor ani. Iar acum au fost găsiți și vinovații: jurnaliștii care și-au permis să critice, pe drept, Marele Cap. Penibil, domnule Meszar, v-ați umplut până peste cap de ridicol, v-ați înecat , la figurat, in latrina ridicolului. Mai jos de atat puteți? Mai că aș paria că da, din păcate!

   +30 voturi
   +1
   -1
  3. Eu un singur lucru nu inteleg: de ce nu puneti voi mana, astia inteligenti pe net, in frunte cu ziaristii incomozi, cu SCU si toti cei care va sponsorizeaza, si faceti o echipa de la zero, cu academie si toate cele si am terminat povestea.

   --18 voturi
   +1
   -1
  4. Vezi tu, Real, cand SCU i-au dat „sigla si culorile” lui Meszar le-am zis sa fie atenti la politic, la Falca, pentru ca UTA BD este creatia lui si ei ma faceau carcotas, iar pe Meszar nu mai stiau cum sa-l perie pe spate. „Timpul sa ne judece” sau alte slogane fara valoare afisate pe gard iti spun ceva, Real?.. Pe forumul UTA-ei am atras atentia de nenumarate ori ca Asociatia este prost organizata, acelas raspuns: bagi bete prin gard, esti carcotas, etc..

   Acum aceeasi oameni care i-au dat „UTA” lui Meszar, imbarligati pana peste cap de altii, vor sa o dea din nou la primul venit. Foarte bine, cum am zis in mesajul anterior, sa puna mana si sa faca ei una pentru ca-i ii vad foarte inteligenti. Cine stie, poate de data asta timpul n-o sa-i mai judece atat de drastic.

   --7 voturi
   +1
   -1
  5. Când erau jucători din sezonul trecut toți comentau ca nu sunt buni mai ales Batha se scria pe comentarii sa se scape de el și alții, acum când au plecat de ce au plecat. Trebuie sa avem încredere în Rednic și sa mai așteptam are experienta și ochii pt jucători. Conducerea sa își facă treaba, nu noi care comentam scoatem bani de salarii deplasări și alte cheltuieli . Anul trecut aveam echipă de locuri fruntașe, dar de fapt ei se aflau pe ultimele locuri.

   0 voturi
   +1
   -1
  6. Uite că ți l-au publicat. Ca dovada că nu ești incomod. Doar egocentric și infantil.
   Eu nu am pomenit nimic de SCU. Doar constat că lucrurile merg din prost în mai prost, timp in care Marele Cap își va aduce ( de ce nu?) in CA și unchii, mătușile și alte rubedenii. Pe de altă parte nu acorzi acreditari unor ziariști care te-au deranjat, exact comportament de grof pe propria moșie. Transferuri eșuate, ca sa nu le zic altfel, o politică nulă pe termen mediu și lung, aspirator de bani publici și bomboana de pe coliva- sfidare.

   +8 voturi
   +1
   -1
  7. Ești liber să actionezi, mai ales că TU le-ai spus, TU le-ai atras atenția, TU ai tras un semnal de alarmă și alte baliverne de genul asta.
   E dreptul tau să constați că la UTA lucrurile merg foarte bine așa cum și eu am dreptul sa constat că lucrurile merg foarte prost. Clar, stimabile?

   +9 voturi
   +1
   -1
  8. Ce strategie de a „scapa” de un jucator este aceasta in care tu ii platesti pe cei 3 indirezati cu 30.000 Euro pe luna, nu-i lasi sa joace (prin urmare nu le faci „reclama”), dar ai pretentia sa-si rezilieze contractele sau sa-si gaseasca echipe. Cum?! Daca nu joaca, cum?! In veci cei 3 nu-si vor rezilia. Iar acum a aparut si al 4-lea Isac. Dar sa-l ai in curte pe Chindris si pe Milosevic si sa nu-i joci mi se pare un gest lipsit de responsabilitate. Chiar si Keseru, tot l-as introduce 10-15 minute sa dea 1-2 suturi la poarta, poate totusi intra unul si ai rezolvat o partida. Dar nu…. noi ii platim sa stea. E chiar culmea!

   +1 voturi
   +1
   -1
  9. Alt egocentric. El , doar El, a gestionat miliarde și miliarde, dolari, mărci ,euro, sper că și monede de pe alte continente. Zeul Buget ii zice. Iar acum de atâta numărat de bani a obosit, se odihnește și tastează prostii. Cat despre cat de pricepuți sunt unii nu știu de unde ai desprins aceasta concluzie. E dreptul meu la opinie versus dreptul tau la opinie. Eu spun că lucrurile merg prost, tu, după cum abordezi problema, zici că e bine. Singurul priceput ești TU. In gestionarea bugetului. Fie și al mămichii🙈

   +6 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.