marþi, 5 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Batha și Milosevici sunt incerți pentru meciul de la Mioveni! Revine Rareș Pop?

  de Lucian Dănilă | 11 mai 2023, 3:54 PM | Sport | Topic special

  1

  UTA mai are două etape la dispoziție să se salveze la la retrogradarea directă și să își afle adversara de la dubla de baraj pentru supraviețuirea în Liga 1, asta pentru că salvarea fără baraj mai este posibilă doar din punct de vedere matematic, dar calculele s-au complicat deja prea mult.

  În acest sezon am trăit tot felul de situații hilare în ceea ce privește echipa arădeană. Am văzut meciuri în care i s-a anulat un gol perfect valabil la Chindia, dar arbitrul Mladinovici s-a grăbit să dicteze un fault în ataca văzut doar de el. În același meci am văzut cum același arbitru nu a dictat un penalty clar la Milosevici, mult mai clar decât cele de la Pitești, mai ales al doilea și al treilea. Am văzut acele greșeli de arbitraj de la meciul cu CFR Cluj, când s-a dictat cu tot cu consultarea VAR un penalty împotriva arădenilor, fără a exista motive pentru așa ceva.

  Și am ajuns să vedem și ziua în care s-au dictat trei penalty-uri în același joc împotriva grupării arădene… Într-adevăr, UTA nu este singura echipă din campionat sancționată în acest sezon cu trei penalty-uri la același meci, prima fiind „U” Cluj la meciul de pe terenul concitadinei CFR.

  Este tot mai clar că UTA trebuie să joace și împotriva greșelilor de arbitraj pentru a se salva de la retrogradare.

  Teoretic, în aceste ultime două etape, UTA are un program mai bun decât FC Argeș, prima echipă de sub linie, aflată la un singur punct de echipa arădeană, dar și decât Chindia, echipa de pe locul 13 (egală la puncte cu UTA dar fără înjumătățire).

  Meciul de la Mioveni va fi unul teribil de greu mai ales că gruparea argeșeană va lupta pentru a da o mână de ajutor vecinei sale FC Argeș. Gruparea din Mioveni nu a acumulat niciun punct în play-out, dar rămâne o adversară foarte dificilă mai ales dacă luăm istoricul din acest sezon între cele două echipe. O remiză la Mioveni și o victorie a argeșenilor la Arad, așa a fost în campionat, dar UTA a câștigat cu scorul de 3-0 meciul din Cupa României, chiar pe arena din Mioveni.

  Partida are loc duminică de la ora 13.30, o oră mai degrabă de liga secundă. Rednic nu știe încă dacă se va putea baza pe serviciile lui Idriz Batha și Stefan Milosevici. Albanezul s-a accidentat în timpul partidei de la Pitești și sunt șanse mici să fie refăcut. Milosevic este și el accidentat, dar absența lui pare că nu-l doare chiar atât de tare pe Rednic după ce antrenorul Bătrânei Doamne a arătat că se bazează mai mult pe Postolachi și mai nou pe Claudiu Keșeru.

  În schimb sunt șanse mari să-l vedem din nou pe teren pe Rareș Pop. Absența sa s-a văzut și la Pitești, acolo unde Șteau nu a făcut deloc un meci rău dar acestuia îi lipsesc sclipirile și realizările pe care le arată Rareș atunci când joacă. Pop a fost menajat la meciul cu FC Argeș după problemele de sănătate pe care le-a avut la partida cu Hermannstadt.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.