marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Notele Bătrânei Doamne! UTA – CFR Cluj 1-3. Evaluarea jucătorilor echipei UTA conform Special Arad

  de Lucian Dănilă | 23 iulie 2023, 7:32 PM | Recomandările editorilor | Sport

  2

  UTA a pierdut primul meci pe teren propriu din acest sezon, adversara sa fiind tocmai fosta campioană CFR Cluj, o echipă care deși a făcut multe schimbări în lot dar și pe banca tehnică, rămâne una dintre candidatele la titlu.

  A fost un meci disputat în condiții improprii, pe o furtună teribilă. Început sub semnul echilibrului, jocul a căpătat culoare după golul marcat de Cooper în minutul 27. Sub euforia marcării golului, arădenii au avut un moment în care și-au pierdut concentrarea și clujenii au egalat prin Birligea la numai două minute după ce Cooper reușea deschiderea scorului. A venit apoi acel minut 40, momentul în care Carp l-a tras în careu pe Birligea și Jefte se pregătea să execute penalty-ul dictat de arbitrul Găman. Iacob, foarte inspirat, a respins șutul lui Jefte în corner, și în plină euforie, la fel ca și la golul egalizator, Carp și-a introdus mingea în propria poartă în urma cornerului executat de gruparea clujeană.

  După pauză am avut parte de prea puțin fotbal, asta mai ales din cauza suprafeței de joc îmbibate cu apă. Yeboah a marcat pentru 3-1 în finalul partidei, un gol venit după o altă greșeală în lanț a apărării Bătrânei Doamne.

  Chiar dacă adversara a fost o candidată la titlu, am văzut unele aspecte în echipa lui Rednic care ne îngrijorează. Jucători care au fost aduși în această vară, așa cum sunt Carp, Markov, Leidsman, dar și cei care au intrat, Stroungis și Roganovic, nu au arătat că ar avea calități demne de a juca în Liga 1, iar dacă anul trecut s-a ajuns la baraj cu o echipă plină de jucători cu experiență, ne întrebăm la ce ne putem aștepta anul acesta cu acești jucători în formație?

  Urmează două partide cu adversare mai abordabile, Hermannstadt și Poli Iași, și abia apoi ne putem face o impresie mai bună despre nivelul la care este această echipă, mai ales că Rednic a și dat un termen conform căruia „doar peste două săptămâni echipa va arăta mai bine din punct de vedere fizic”.

  Vom vedea…

  NOTELE JUCĂTORILOR ȘI ANTRENORULUI BĂTRÂNEI DOAMNE

  Florin Iacob – 6,5 – Nu i se pot reproșa prea multe portarului Bătrânei Doamne. A respins mai multe mingi periculoase trimise de clujeni în careul arădean, a apărat și acel penalty executat de Jefte, iar la golul al treilea, a intervenit foarte bine cu piciorul în prima fază după care, pe un teren îmbibat cu apă, nu a mai putut să sară la nivelul înălțimii masivului Yeboah.

  Alexandru Benga – 4 – Rar l-am văzut pe căpitanul Bătrânei Doamne să facă atâtea greșeli într-un meci. Greșeală de marcaj la Jefte la primul gol al clujenilor, pase greșite spre coechipieri, dar și preluări greșite sau mingi trimise direct în afara terenului fără a fi presionat de vreun adversar.

  Stefanos Stroungis – 4 – Nu a fost cu nimic peste Benga din momentul în care i-a luat locul acestuia. La golul lui Yeboah, Stroungis a pierdut foarte ușor duelul fizic.

  Cătălin Carp – 3 – Dezastru… Cam așa poate fi caracterizat jocul lui Carp, trimis de data aceasta în linia defensivă după ce a evoluat ca mijlocaș la Galați. Pase greșite, poziționare greșită la primul gol, autogolul care a rupt echilibrul pentru 1-2, dueluri pierdute, altfel spus o partidă execrabilă a jucătorului moldovean.

  Ivaylo Markov – 4 – După primele două meciuri, bulgarul nu ne-a arătat că are valoare să evolueze în Liga 1.

  Albert Stahl – 5 – Folosit pe un post oarecum nou, în care a fost mai mult fundaș lateral dreapta decât mijlocaș de bandă, Stahl a evoluat modest și nu a reușit niciodată să urce periculos în jumătatea adversă, unde ar fi putut profita de viteza superioară comparativ cu cea a „veteranului” Camora.

  Marko Roganovic – 4 – Intrat în locul lui Stahl, muntenegreanul adus să-l înlocuiască pe conaționalul său Vukcevic, a fost depășit la aproape fiecare fază și, precum la Galați, nu a urcat niciodată în zona careului celor de la CFR.

  Cristian Mihai – 5 – După partida foarte bună de la Galați, Cristian Mihai a acuzat din plin tracul jocului împotriva unei echipe candidate la titlu. A făcut o greșeală mare înainte de deschiderea scorului, atunci când l-a lăsat într-o poziție ideală pe Jefte după o pasă greșită. A pierdut multe dueluri unu la unu și nu a reușit deloc să se impună la mijlocul terenului.

  Herald Marku – 6 – A intrat destul de bine albanezul și a arătat calități care l-ar putea impune ca titular în centrul liniei mediane.

  Denis Dumitrașcu – 5 – Un joc discret al acestuia, așa cum de altfel îl știam și de la Chindia. Nu iese deloc din fișa postului său, dar nici nu iese în evidență cu nimic.

  Aly Abeid – 6 – A alergat mult, a câștigat multe dueluri fizice, a urcat de multe ori în zona careului lui Sava, dar a și greșit de două ori destul de grav. Prima dată la faza în care Cristian Mihai i-a pasat lui Jefte, fază la care dacă era mai autoritar, Abeid reușea să mute jocul din acea zonă, dar și la centrarea de la primul gol al CFR-ului, atunci când nu l-a blocat pe Manea.

  Andrej Fabry – 6,5 – Poate singurul jucător al Bătrânei Doamne care s-a ridicat la nivelul adversarului. A pasat pentru golul lui Cooper, a căutat în permanență mingea, a alergat foarte mult, dar de cele mai multe ori a fost lăsat singur de coechipierii săi.

  Rareș Pop – 6 – După o primă repriză destul de bună, Rareș s-a stind complet în partea a doua, la fel cum s-a întâmplat și la Galați.

  Robert Mustacă – 5 – A vrut să facă multe și nu i-a ieșit nimic. A încercat să fie prea tehnic contra unui adversar care nu permite asta și pe un teren pe care nu se impunea așa ceva.

  Godberg Cooper – 6,5 – A luptat mult, a câștigat multe dueluri fizice, a marcat un gol senzațional, dar a și greșit la autogolul lui Carp, atunci când s-a lăsat prea ușor doborât într-un duel fizic. În plus, deși este extrem de bine costruit fizic, Cooper nu joacă aproape deloc mingea cu capul.

  Kyvon Leidsman – 4 – Părea pierdut pe teren…

  Antrenor Mircea Rednic – 5 – Nu i-a ieșit deloc schimbarea sistemului de joc, l-a ținut pe Carp în teren pe tot parcursul jocului și a făcut unele schimbări care din nou nu au adus nicio schimbare în bine a jocului.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.