Recomandările DSP în vederea preîntâmpinării creșterii incidenței Covid-19. Vezi lista centrelor de permanență din județ

  de Special Arad | 13 aprilie 2021, 6:28 PM | Coronavirus | Sănătate | Știri Arad

  0

  Având în vedere contextul epidemiologic la nivelul judeţului Arad şi presiunea exercitată pe Spitalul Clinic Județean Arad, pe secţia UPU, cât și pe sistemul de transport cu ambulanța, Direcția de Sănătate Publică se adresează populației și face următoarele recomandări pentru a preîntâmpina creșterea incidenței cazurilor de COVID-19:

  •  Recomandăm cetățenilor judeţului Arad ca după ora 15:00, pentru probleme medicale minore, să se adreseze Centrelor de permanenţă de pe raza judeţului, unde vor fi consultaţi de către un medic de familie. Recomandăm ca înaintea prezentării să contacteze telefonic Centrul de permanenţă. Lista centrelor de permanență poate fi consultată pe site-ul Direcției de Sănătate Publică a județului Arad, www.dsparad.ro.

  •  Orice cetățean care prezintă simptomatologie specifică infecţiei cu coronavirus îi recomandăm să apeleze de urgenţă medicul de familie în vederea testării sau să apeleze 112.

  •  Pacienţii aflaţi în izolare la domiciliu sunt rugaţi să ţină legătura zilnic, prin orice mijloc de comunicare, cu medicul de familie, iar la cea mai mică agravare a simptomatologiei să anunţe telefonic medicul sau să apeleze 112.

  •  Pacienţii cărora medicii de familie le solicită evaluarea prin examinări paraclinice (radiografie/CT pulmonar), le recomandăm să nu refuze investigaţiile medicale deoarece acestea pot stabili mai corect gradul de afectare şi ajută în stabilirea conduitei terapeutice. Precizăm că evaluarea nu însemnă automat şi internare în spital ci se referă la o procedură privind stabilirea gradului de afectare pulmonară.

  View Fullscreen

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.