Update Raliul Aradului ajunge la ediția a XI-a | PROGRAM

  de Special Arad | 21 mai 2019, 10:53 AM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  fotografie din arhiva Special Arad

  Raliul Aradului, o cursă deja tradițională pentru Arad, a ajuns anul acesta la cea de-a XI-a ediție. Evenimentul se va desfășura între 24 și 25 mai.

  Startul festiv se va da joi, 23 mai, de pe platoul din faţa Palatului Administrativ. Fanii competiţiilor de acest fel vor cunoaşte cele 65 de echipaje înscrise la start. Totodată, este şi unul din puţinele prilejuri pentru fani de a vedea de aproape maşinile, rulând la viteză mică. În prima parte a zilei de vineri, în localitatea Chesinț, sunt programate testele oficiale premergătoare raliului, când cei interesaţi vor putea deveni copiloţi de ocazie, experimentând astfel senzaţiile oferite de o maşină de raliu.

  În a doua parte a zilei, cu începere de la ora 20:00, în centrul Aradului va avea loc Super Speciala, probă care adună în fiecare an peste 10.000 de spectatori. Sâmbătă, în jurul orei 18:15, este estimată sosirea festivă pentru primele trei echipaje, în faţa Primariei Arad, iar de la ora 21:30 este programată festivitatea de Premiere tot pe platoul din faţa Primăriei Municipiului Arad.

  Ca o noutate, anul acesta programul Raliului Aradului include şi două concerte susţinute de trupe tribut AC/DC şi QUEEN.

  Citește AICI cum va fi afectată circulația tramvaielor și AICI cum va fi afectat traficul rutier.

  Pentru mine ca organizator este o mare satisfactie ca Raliul Aradului a crescut atât de mult, este o mare satisfacţie faptul că anul trecut am obţiut cel mai bun punctaj din Campionatul Naţional de raliuri şi vreau să vă spun că eu fiind şi pilot, în momentul în care aud piloţi care nu au buget pentru tot campionatul, dar vor neaparat să vină la Raliul Aradulu, asta spune multe despre această competiţie şi despre cât de apreciată este ea. Din punct de vedere sportiv cred că anul acesta va fi cea mai strânsă bătălie pentru locul 1, mai ales că la start îi avem pe  Bogdan Marişca, Titi Aur, Dan Gîrtofan, Vali Porcişteanu.  Părerea mea este că favoritul numărul 1 rămâne Simone Tempestini, care anul acesta va avea un adversar pe măsură David Botka, campion european din Ungaria. Bătălia dintre cei 2 va fi foarte strânsă. ”, a declarat Mihai Leu.

  Regulamentul particular și planurile orare pot fi consultate aici.

  PROGRAM

  Joi, 23 mai
  21:00 Start Festiv, Primaria Arad

  Vineri, 24 mai
  08:00-12:30 Shakedown, localitatea Chesinț
  20:00 SuperSpeciala Arad Rally Show

  Sâmbătă, 25 mai
  18:15 Sosirea Festiva pentru primele trei echipaje, Primaria Arad
  21:30 Festivitatea de Premiere, Primaria Arad

  PROBE SPECIALE

  Vineri, 24 mai
  16:33 PS 1 Frumușeni 1
  17:36 PS 2 Șiștarovăț 1
  18:59 PS 3 Frumușeni 2
  20:17 PS 4 SuperSpeciala Arad Rally Show

  Sâmbătă, 25 mai
  10:03 PS 5 Conop 1
  10:31 PS 6 Nadăș 1
  11:49 PS 7 Șiștarovăț 2
  14:57 PS 8 Conop 2
  15:25 PS 9 Nadăș 2 (Power Stage)

  Evenimentul organizat de AMC Racing va avea un coeficient de 1.2.

  Organizatorii mulțumesc pe această cale sponsorilor și partenerilor fără ajutorul cărora acest eveniment nu ar fi fost posibil: Primăria Municipiului Arad și Consiliul Județean Arad, Volkswagen – Quark Motors, Bergenbier, Romgaz, CMCA, DEY Bodyguard International Arad, Real Supermarket, Selin’s și Ministerul Tineretului și Sportului România.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.