Raliul Aradului 2020: Proba superspecială din centrul municipiului va fi anulată, iar prezentarea echipajelor și festivitatea de premiere, fără spectatori

  de Dan Lazăr | 6 mai 2020, 1:50 PM | Coronavirus | Sport | Știri Arad

  1

  În cazul în care Raliul Aradului se va disputa în acest an, proba superspecială din centrul Aradului va fi anulată de Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS). De asemenea, prezentarea echipajelor și festivitatea de premiere vor avea loc fără spectatori.

  Raliul Aradului – organizat de clubul lui Mihai Leu – era programat în această lună, însă a fost amânat de FRAS, forul din Capitală așteptând până în 20 mai semnarea unor noi contracte cu cluburile care organizează competiții, pentru a stabili un nou calendar al anului 2020. Unul în care vor apărea o serie de restricții și modificări, dintre care amintim:

  – Modificarea kilometrilor de probe speciale (PS) astfel: între 90-120 km. Nu vor exista coeficienți la etapele din 2020, aceștia urmând să intre în vigoare din 2021, cu aceleași valori în dreptul fiecărui eveniment pentru care s-a stabilit inițial;

  – Modificarea kilometrilor de PS pentru Rally 2 astfel: între 50-70 km;

  – Transmiterea tuturor documentelor de către sportivi și către aceștia se va face exclusiv online;

  – Raliurile se vor desfășura în maximum 2 zile și jumătate (joi după-amiază, vineri și sâmbătă);

  – 20 mai va fi data limită pentru resemnarea contractelor cu FRAS pe 2020;

  – Prezentarea oficială va fi transmisă online, fără accesul spectatorilor;

  – Nu vor fi permise evenimente de tip show sau culturale înainte de prezentarea oficială (concerte etc);

  – Superspeciala se anulează, cu obligativitatea ca minimum o probă specială să fie transmisă live;

  – Festivitatea de premiere se va desfășura în aer liber, imediat după intrarea ultimului concurent în Parcul Închis.

  Reamintim că Raliul Aradului 2020 a primit 500.000 de lei finanțare nerambursabilă din partea Primăriei Arad, însă în contextul pandemiei de coronavirus, fondurile destinate sportului de performanță ar putea în domeniul sănătății sau îndreptate spre cheltuieli de combatere a COVID 19.

  Teste și antrenamente doar cu acordul FRAS

  Având în vedere ultimele decizii prezentate public de Președinția și Guvernul României, prin Ministerul Tineretului și Sportului, Federația Română de Automobilism Sportiv anunță că în perioada următoare ridicării stării de urgență, se pot emite permise de organizare de teste și antrenamente pentru sportivii licențiați FRAS. La aceste teste și antrenamente nu va fi permis accesul spectatorilor, dar acestea vor putea fi transmise în mediul online sau înregistrate. Se păstrează pentru moment limita grupurilor de 3 persoane care pot interacționa, urmând ca aceasta să fie ridicată doar după o decizie guvernamentală ulterioară.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.