sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Raed Arafat anunță când s-ar putea termina valul 4: „Prin luna decembrie, ianuarie, sperăm să trecem de acest val”

  de - | 6 octombrie 2021, 10:13 PM | Naţional | Sănătate

  0

  Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat mai multe măsuri pentru creșterea capacității de tratare a bolnavilor de COVID-19 la terapie intensivă. În acest context, șeful DSU a afirmat că se speră că valul 4 al pandemiei va fi depășit în decembrie sau ianuarie.  Printre măsurile luate se numără operaționalizarea spitalelor modulare și a TIR-urilor ATI, precum și amânarea concursului de specialitate pentru rezidenții de terapie intensivă, astfel încât aceștia să poată fi folosiți în spitalele modulare și în alte unități medicale unde este nevoie de personal suplimentar.

  „Spitalele militare modulare sunt la capacitatea loc maximă. Sunt activate și cele două spitale de la Constanța și Timișoara. La Lețcani o să-și reia activitatea. Deja avem lista personalului pe care îl asigură Iașiul și mai este o completare la personalul respectiv prin detașare. Va începe cu un număr de paturi și va crește în 48 de ore la un număr mai mare, pentru că se așteaptă un stocator de oxigen care să ajungă. Astăzi și ieri au fost discuții în acest sens.

  Mai avem unitățile mobile de ATI care două sunt operaționale și sunt trei care le putem trimite la solicitare oriunde este nevoie, cu condiția să le asigurăm personalul. De altfel, cu acordul Ministerului Sănătății a fost emis un ordin prin care se amână examenul de specialitate pentru aproape 120 de rezidenți de terapie intensivă, până în luna ianuarie, astfel încât să putem să detajăm rezidenții acolo unde este nevoie de ei, urmând să susțină proba practică către sfârșitul anului, prin luna decembrie, ianuarie, când sperăm să trecem de acest val. A fost o deczie de a găsi încă 120 de rezidenți care sunt aproape speciliști, le lipsește doar ultima probă de examen, dar care vor fi de foarte mare folos în lupta cu acest virus”, a declarat Arafat.

  Sursa: stiripesurse.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.