luni, 11 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Raed Arafat a vorbit despre proteste: „Nu s-a pus problema să relaxăm din cauza protestelor”

  de Special Arad | 2 aprilie 2021, 8:54 AM | Naţional

  0

  Raed Arafat, șeful al Departamentului pentru Situații de Urgență, a făcut la TVR 1 primele declarații de la începerea protestelor împotriva restricțiilor, proteste care au început de duminică în toată țara.

  „Este de înțeles de ce protestează o parte din lume. Este acest sentiment că nu mai putem, că nu mai merge, de ce măsurile continuă și nu s-a rezolvat problema. E foarte greu să explici la oameni de fapt comportamentul unor astfel de patogeni, cum se comportă, cum este situația”.
  Arafat a explicat că sunt și foarte mulți oameni care acum nu vorbesc, dar care urmează recomandările sanitare „și care o să vină sa ne întrebe: de ce nu ați făcut nimic să preveniți situația la care am ajuns?”.

  „Nu s-a pus problema să relaxăm din cauza protestelor. Proteste au fost și în alte țări și ați văzut că și în celelalte țări măsurile lor au continuat”, a explicat Arafat.

  „Vaccinarea va scurta durata pandemiei, că dacă nu era vaccinarea, cu siguranță pandemia asta ar fi durat mult mai mult. Chiar dacă iese lumea, înțelegem, li se explică, acolo unde se poate ajuta se ajută, dar în același timp nici nu poți risca să rămâi fără nicio măsură.
  Pentru că în momentul în care o să vedem că se umple terapia intensivă, se umple unitatea de primiri urgențe, după care bolnavul nu o să mai aibă unde să intre în spital. Cu siguranță foarte multă lume care acuma nu vorbește o să aibă întrebarea pe buze: dar voi ce-ați făcut până acuma și de ce n-ați luat măsuri?”, a subliniat șeful DSU la TVR1.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.